Main Menu

Versiunea 8.1.0

Creat de cios, Decembrie 16, 2020, 07:21:48 PM

« precedentul - următorul »

cios

Noutatea importantă este un început de integrare cu magazine online, deocamdată pentru Prestashop și eMAG. În această versiune s-a implementat doar preluarea comenzilor, din fișiere sau direct prin conectare prin servicii web. Încă nu s-a făcut o sinronizare automată, datele se preiau doar la acțiunea utilizatorului. Dar urmează...

În modulul Administrare trebuie setate magazinele și conexiunile pentru webservices, inclusiv credențialele pentru autentificare. Restul în Clienți > Comenzi.
 •  

moldovan.l

Buna ziua,

Am vazut ca ne-a adus mosul versiunea 8.1.0 ... i-am facut deja update cu toate ca nu am avut inca timp sa "ma joc" sa vad care-i treaba ... dar acum in vacanta de iarna fireste ma bag la butoane, si revin aici daca sunt intrebari.
Am si eu o veste buna  ;D in ceea ce ma priveste  ;D ... intr-o oarece masura este si "vina dumneavoastra"  ;D))) ... dupa 15 ani de vanzari m-am reintors la studiu  ;D urmati link-ul de mai jos si verificati la Mures – EC190 ... nu are cine sa ma laude acasa asa ca ma laud aici  ;D)))

https://ceccar.ro/ro/wp-content/uploads/2020/12/Rezultate-examen-acces-Experti-contabili.pdf

Va doresc Craciun Fericit si An Nou cu bucurii si sanatate ... sa ne "vedem" cu bine in 2021 si multumim pentru suportul acordat pe parcursul anului 2020 ... sper ca Webgest-ul sa ne fie alaturi si daca putem ajuta cu ceva, oricand cu placere.

Cu respect,

Vali.
 •  

cios

Felicitări pentru rezultat și mai ales pentru hotărârea de a face și acest pas. Fie ca de acum acestă expertiză să fie valorificată din plin.

În Webgest au apărut mai puține noutăți în ultima perioadă, și ca efect direct al stuației ce a creat specificul acestui  an. A fost lansată, pe ultima sută, încă o versiune minoră (8.1.1), cu îmbunătățiri tot la partea de prelucrare a comenzilor. Așteptăm feedback, pentru... la anul.

Să fie pentru toți un an nou cu multe împliniri, sănătate și voie bună, și la sărbătorit, și la muncă!
 •  

vios

Gânduri bune pentru toti, sănătate şi noroc!
Sărbători fericite un An Nou plin de împliniri, bucurii şi mult spor în ceea ce faceți !
La mulţi ani !
 •  

dfreddie

Not too bad for a blind man ...
 •  

moldovan.l

Buna seara,

Pentru integrarea cu eMag-ul deci  :)

La nume gazda ... ce trect ? Adresa de e-mail cu care intru in contul eMag Marketplace ?

Campurilor Denumire si Persoana de contact banuiesc ca putem nota cum dorim, correct ?

Multumesc anticipat.

Cu respect,

Vali.
 •  

moldovan.l

A ... si la ce "credentialele" va referiti in mesajul postat initial cand ati anuntat versiunea Webgest 8.1.0 ?

Multumesc.

Cu respect,

Vali.
 •  

elis

#7
În formul de magazine online, câmpurile de nume gazdă, persoană de contact sunt opționale. Nume gazdă se referă la serverul care găzduiește magazinul (eMag de ex.). Câmpul denumire este la alegerea  fiecăruia.

Credențialele trebuie completate în formul de conexiuni servicii web. Pentru fiecare magazin online la care vrem să ne conectăm trebuie să adăugăm și o conexiune  în care se definește modul de conectare. Aici importante sunt câmpurile de structură de date (EMAG în cazul de față), URL (adresa magazinului pentru servicii web,  în câmp apar câteva sugestii cu culoare deschisă), numele de utilizator și parola. Acestea din urmă sunt credențialele din postarea de versiune 8.1.0.
 •  

moldovan.l

Buna ziua,

In primul rand doresc sa va multumesc pentru suportul acordat in legatura cu integrarea magazinelor on-line ... un lucru extraordinar atat din punct de vedere software dar si pe partea economica / contabila ... multumesc foarte mult !

In privinta integrarii cu eMag-ul am ajuns pana la importul comenzilor si vin mai jos cu cateva observatii astfel (la nivel de comanda):
-   In primul rand observ faptul ca toate comenzile sunt importate fara taxa de transport sau cel putin nu vad eu unde este aceasta taxa ... va rog si dvs daca puteţi verifica.
-   Pentru comanda cu ID 186758434 care este pe PJ. Webgest-ul preia in campul "Denumire" campul din eMag "Nume" si returneaza persoana fizica detinatoare a contului care face comanda ... nu ar trebui sa preia numele PJ si sa puna numele PF in campul "Persoana contact" ?
Tot aici ... Webgestul nu a preluat campurile "Cont banca"; "Den. Banca"; "Județ"; "Nr.ord.reg.com."  ... daca mergeti in comanda aceste campuri sunt completate si ar fi nevoie de ele pt facturare.
-   Tot daca mergem in comanda la "Date expediție" vad campurile "Curier / AWB" nu este critic dar daca se pot prelua datele din eMag ar fi bine mai ales pentru raportari si etc cand ai sute de comenzi lunar ... nu avem deocamdata  ;D ... "spre norocul nostru" ... dar speram sa ajungem acolo ...  :)
-   Tot in comanda la "Articole document" pentru noi este foarte important sa apara pe langa denumirea produsului si ID-ul acestuia, care este comun Webgest – eMag – Prestashop.

Bun ... daca cele de mai sus sunt ok ... cum trecem comanda spre factura adica sa facem factura  :) ?

Cu respect,

Vali.
 •  

elis

Încep cu ultimul punct! Factura se poate emite din două locuri:
    1. din lista de comenzi, de la butonul aflat in coloana `Comandă facturată`. După completarea câmpurilor, la butonul `Generează factura` se preiau aricolele din comandă în factură, se salvează factura apoi se vizualizează existând posibilitatea intrării pe corecție (adăugare alte articole - transport, discount etc.).
    2. din formularul de factură stoc. După alegere client câmpul comandă se completează cu comanda/comenzile existente de la acel client. Alegând una (cea afișată de cele mai multe ori) se apasă butonul din dreapta câmpului care va prelua articolele din comandă. Se pot adăuga și alte articole, dacă e cazul, apoi se salvează factura.

În ceea ce privește preluarea de câmpuri suplimentare, se poate continua cu alte câmpuri de preluat dintre cele disponibile.
 •  

moldovan.l

Buna ziua,

Imi apare o eroare in momentul in care doresc sa generez : "Rapoarte -> Stocuri -> Stoc la o anumită data"

Va trimit pe google drive si un filmulet sa vedeti exact scenariul in care apare aceasta eroare.

Oare sa vina din anumite setari locale de la mine ?

Daca se poate va rog frumos putin ajutor si multumesc anticipat.

O zi buna.

Vali
 •  

elis

Apare și cu ultima versiune de webgest (8.1.4)?
 •  

moldovan.l

Buna ziua,

da ... v-am trimis un film pe google drive ... se vede la inceput ca este versiunea 8.1.4

Multumesc.

Vali.
 •  

elis

#13
Nu am reușit să simulez eroarea. Pe datele noastre totul e OK. Poate a expirat sesiunea? Ați încercat după o relogare, sau chiar repornirea Tomcat-ului?
În rest totul funcționează bine din Webgest?
Nici înregistrarea de pe google drive nu am reușit să-o iau.
 •  

moldovan.l

Buna ziua,

Am incercat sa generez raportul respectiv de pe alt calculator cu windows ... dar rezultatul este asemanator si la generarea raportului Webgest-ul se blocheaza.
Daca inchid fereastra si revin in Webgest in meniul principal si dau refresh in Chrome imi spune ca sesiunea a expirat ... exact ca in filmul trimis pe google drive ...
Tomcatul ruleaza deoarece in cazul in care nu ar functiona nu mi-ar mai aprea fereastra de logare in Webgest ... deci nu are legatura cu Tomcat-ul ... parerea mea.

Doar la raportul respectiv "se agata" ... am introdus facturi clineti ... pare ok nu se blocheaza ...

Ce ar mai fi de facut ... ?  :'(

Vali
 •