Autor Subiect: CR  (Citit de 2642 ori)

Offline moldovan.l

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 143
    • Vezi Profilul
CR
« : Iulie 26, 2020, 01:59:57 p.m. »
Buna ziua,

In legatura cu casa de marcat (noi avem modelul Datecs DP-150) postez aici avand in vedere ca este un topic specific pt CR.
-   Fizic am observat faptul ca aceasta casa de marcat are urmatoarele iesiri: RJ-45( LAN), RJ-11 (cred) (COM) si miniUSB. Pentru viteza, stabilitate, securitate etc. legatura cu casa de marcat pe care din iesirile de mai sus este recomandabil sa o fac ?
-   Eu am instalat Webgest-ul pe un system desktop dar il accesez prin lan de la un laptop. Casa de marcat se leaga de serverul linux unde este Webgest-ul sau de laptop ?
-   Dupa achizitia driever-ului de comunicare este nevoie de anumite setari in casa de marcat ?

Multumesc anticipat.

Valentin.

Offline vios

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 173
    • Vezi Profilul
Re: CR
« Răspuns #1 : Iulie 27, 2020, 03:30:28 p.m. »
Citat
  In legatura cu casa de marcat (noi avem modelul Datecs DP-150) postez aici avand in vedere ca este un topic specific pt CR.
-   Fizic am observat faptul ca aceasta casa de marcat are urmatoarele iesiri: RJ-45( LAN), RJ-11 (cred) (COM) si miniUSB. Pentru viteza, stabilitate, securitate etc. legatura cu casa de marcat pe care din iesirile de mai sus este recomandabil sa o fac ? 
Daca doresti sa conectezi casa de marcat DP150 prin LAN vei folosi portul RJ-45 ( LAN ) conectat in retea cu celelalte PC.
Pentru asta trebuie setata casa sa comunice cu PC prin LAN si alocat un IP.
https://www.datecs.ro/casa-de-marcat-datecs-dp150.html
Descarcari / Manual casa de marcat DP150
La Pag. 16-19 vezi :
13. Configurare / 12.5.2. Conexiune cu PC / 13.5.4.LAN
Pas.1
4.Programare/Total/0030/Total/alegi din sageti/13.Configurare/Total/
5.Comunicatie/Total/2.ConexiunePC/alegi din sageti/LAN/Total/0 = print.
Se va printa: LAN; si viteza de comunicatie 115200
Pas.2
4.Programare/Total/0030/Total/alegi din sageti/13.Configurare/Total/
5.Comunicatieb/Total/4.LAN/Total
Vezi Pg.19-Manual
Nota: Pentru editare parametri LAN, valoarea DHCP trebuie sa fie “NU”. Cand aceasta valoare este “DA”, parametrii
LAN nu sunt editabili.
Dupa care editezi Paramerti (IP) LAN dupa ce termini se poate printa .

Offline vios

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 173
    • Vezi Profilul
Re: CR
« Răspuns #2 : August 11, 2020, 02:19:40 p.m. »
Citat
-   Eu am instalat Webgest-ul pe un system desktop dar il accesez prin lan de la un laptop. Casa de marcat se leaga de serverul linux unde este Webgest-ul sau de laptop ?
-   Dupa achizitia driever-ului de comunicare este nevoie de anumite setari in casa de marcat ?

- Daca ati reusit sa treceti de primul pas , configurarea casei in retea , puteti face si un test ping spre
IP-iul case sa vedeti daca comunica ,  puteti trece la pasul urmator.

- Casa de marcat fiind leagata in Retea prin LAN, accesul se poate face atat de pe desktop cat si laptop, dar nu de pe ambele deodata.
- Comunicarea intre webgest si casa de marcat se face prin webgest_local care poate fi instalat pe ambele calculatoare.
webgest_local contine deja driverul DxPrint (fara licenta), casa va cominica cu calculatorul pe care va fi pornit webServeruLocal - startWebServerLocal (sh sau bat) in functie de sistemul de operare .
- Daca s-au realizat setarile pe casa, dupa obtinere licenta chiar si de test,  se poate incerca conectarea cu casa de marcat .
- Pentru o licenta https://www.dxprint.ro/#descarcari  - se poate si de test cu valabilitatea de 14 zile trebuie doar sa va faceti un cont nou si dupa autentificare, sa apasati pe butonul Testeaza gratuit ,
licenta obtinuta (text) se va copia in ECR-POS/Administrare/Aparate de marcat fiscale.
« Ultima Modificare: Ianuarie 04, 2022, 04:40:52 p.m. de vios »

Offline vios

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 173
    • Vezi Profilul
Re: CR
« Răspuns #3 : August 11, 2020, 03:07:09 p.m. »
Revin cu cateva capturi pentru a se obseva mai bine ceea ce e de facut :

Offline vios

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 173
    • Vezi Profilul
Re: CR
« Răspuns #4 : August 11, 2020, 03:09:13 p.m. »
Si urmataorea :
« Ultima Modificare: Ianuarie 04, 2022, 04:35:20 p.m. de vios »

Offline moldovan.l

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 143
    • Vezi Profilul
Re: CR
« Răspuns #5 : Ianuarie 04, 2022, 02:10:55 p.m. »
Revin cu cateva capturi pentru a se obseva mai bine ceea ce e de facut :

Buna ziua,

capturile din mesajul anterior sau sters automat dupa un anumit timp ?

Daca se mai pot reposta si multumesc anticipat.

O zi buna.

Valentin.

Offline vios

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 173
    • Vezi Profilul
Re: CR
« Răspuns #6 : Ianuarie 04, 2022, 04:38:00 p.m. »
Cred ca acestea au fost postate, acuma depinde in ce stadiu ai ajuns !
Daca intampini dificultati, putem vedea punctual ce e de facut .

Offline moldovan.l

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 143
    • Vezi Profilul
Re: CR
« Răspuns #7 : Ianuarie 04, 2022, 11:17:24 p.m. »
Buna ziua ... print-screen-urile nu se vad daca nu sunt logat ... am uitat ... scuze ... nici chrome-ul nu m-a ajutat foarte mult ... in fine asta este ...  :)

Am ping in casa de marcat din sistemul win 10… cam asa arata LAN-ul meu … poza atasata :

Ce este “webgest_local” ? … eu lucrez de pe un sistem windows 10. Casa este legata in LAN asa cum sunt legate si laptopul (windows 10) si Webgestul (Fedora).
Nu prea am inteles … ce trebuie sa instalez pe sistemul Windows 10 ?

Multumesc.

Valentin.

Offline cios

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 683
    • Vezi Profilul
Re: CR
« Răspuns #8 : Ianuarie 05, 2022, 10:01:28 a.m. »

Am ping in casa de marcat din sistemul win 10… cam asa arata LAN-ul meu … poza atasata :

Ce este “webgest_local” ? … eu lucrez de pe un sistem windows 10. Casa este legata in LAN asa cum sunt legate si laptopul (windows 10) si Webgestul (Fedora).
Nu prea am inteles … ce trebuie sa instalez pe sistemul Windows 10 ?

Trebuie să instalezi pe sistemul de pe care interacționezi cu casa de marcat ... exact “webgest_local”, care:

Citat
Spre deosebire de celelalte componente, care se instalează sub serverul Tomcat, acestea se instalează în sistemul de fișiere local, al clientului. Sunt necesare doar pentru calculatoarele la care sunt conectate case de marcat sau token-uri cu certificate digitale pentru semnături electronice.


Offline moldovan.l

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 143
    • Vezi Profilul
Re: CR
« Răspuns #9 : Ianuarie 05, 2022, 11:29:49 a.m. »
Aha ... si unde gasesc acet fisier “webgest_local” ?
Este *.exe ... funtioneaza sub window 10 ?

Multumesc.

Valentin.

Offline cios

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 683
    • Vezi Profilul
Re: CR
« Răspuns #10 : Ianuarie 05, 2022, 12:36:25 p.m. »
Și astea sunt scrise în același loc ( http://apps.webgest.ro:8808/wgsite/download.html ), de unde era și citatul de mai sus.

Offline moldovan.l

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 143
    • Vezi Profilul
Re: CR
« Răspuns #11 : Ianuarie 05, 2022, 12:54:45 p.m. »
ok ... si acest director "webgest_local" il copiez in "C:\Users" din Win 10 ?

Offline cios

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 683
    • Vezi Profilul
Re: CR
« Răspuns #12 : Ianuarie 05, 2022, 01:00:24 p.m. »
Unde ți-i la îndemână, fiindcă acolo trebuie să faci tot felul de setări specifice casei și driverului.

Offline moldovan.l

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 143
    • Vezi Profilul
Re: CR
« Răspuns #13 : Ianuarie 05, 2022, 03:15:48 p.m. »
Unde ți-i la îndemână, fiindcă acolo trebuie să faci tot felul de setări specifice casei și driverului.

OK ... si acum cireasa de pe tort ... webServeruLocal - startWebServerLocal (sh sau bat) in Win 10 ? cum il pornim ?
Daca aveti un best practice ar fi de ajutor pas cu pas ...  ;D

Multumesc.

Valentin.

Offline vios

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 173
    • Vezi Profilul
Re: CR
« Răspuns #14 : Ianuarie 05, 2022, 03:26:45 p.m. »
Citat
  OK ... si acum cireasa de pe tort ... webServeruLocal - startWebServerLocal (sh sau bat) in Win 10 ?
Daca e pe linux : [user@localhost webgest_local]$ ./startWebServerLocal.sh
Pe Win dublu clik pe : startWebServerLocal.bat ( sau din cmd )
« Ultima Modificare: Ianuarie 05, 2022, 04:40:08 p.m. de vios »