Import in Saga din Webgest (Parteneri si Facturi clienti)

Creat de Razvan Valentin, Ianuarie 14, 2025, 12:41:07 PM

« precedentul - următorul »

Razvan Valentin

Buna ziua,

Din Parteneri am exportat in format XML partenerii si o factura de vanzare catre un client Persoana Fizica.
Cand merg in Saga la Import Date si apoi tab-ul Import date din fisiere XML sau DBF, Saga vede fisierul XML care reprezinta factura de vanzare catre client, dar nu vede fisierul XML care reprezinta Partenerii.

Oare care sa fie problema?

Daca cineva poate sa ofere un feedback in acest sens va rog frumos putin ajutor si multumesc anticipat.

Vali.
Vali
  •  

cios

Exportul de Parteneri XML este sub un format propriu, pentru importul lor într-o altă bază de date tot Webgest. Această structură nu este compatibilă cu Saga. La nevoie se va putea adăuga și această variantă.

Dar, ce se urmărește prin importul în paralel al facturii și al partenerului? Fiindcă datele partenerului sunt conținute deja în factură și, în mod normal, Saga îl va crea la preluarea facturii.
  •  

Razvan Valentin

Buna ziua,

sunt anumite lucruri care le face mai bine Webgest-ul dar si anumite lucruri pe care le face mai bine Saga
Pentru anumiti clienti merg cu Webgest (conta + gestiune) iar pentru alti clienti vreau sa merg cu Saga (conta) + Webgest (Gestiune) ... zic ca este bine sa stii din fiecare cate putin ...  ;D  ;D  ;D

Intr-adevar factura XML contine informatiile despre clienti si acestea ar trebui sa le importe Saga direct in Clienti
... acum dupa up-date la 8.12.3 am exportat o factura client din Webgest in xml ... dar in Saga nu o mai vede pentru import ...
Oare din ce cauza ?

Multumesc foarte mult pt intelegere si ajutor.

Vali.
Vali
  •  

cios

Numele fișierului cu factura corespunde standardului cerut de Saga, așa cum se vede în primul screenshot?

La prima încercare, factura importată a apărut în lista de facturi din Saga?
  •  

Razvan Valentin

Buna ziua,

parca acum la ultima versiune 8.12.3 intr-adevar cand am exportat factura clienti din Webgest numele fisierului este:
"Fact_4000006_Razvan-Valentin.xml"

La versiunea anterioara de Webgest 8.12.2 cand am exportat factura clienti in format XML numele fisierului a fost :
"F_XXXXXXXX_4000006_10.12.2024.xml" unde XXXXXXX reprezinta CUI-ul societatii.

Daca ati mentionat aspectul am redenumit fisierul xml din webgest 8.12.3 pe modelul fisierului xml din webgest 8.12.2 ... si astfel Saga acum il vede pentru import ... deci numele fisierului este problema cum este exportat de webgest 8.12.3

In timpul importului am mai corectat contul ca nu s-a importat probabil si din difernta setarilor, dar avand in vedere ca este vorba despre o factuta de client / vanzare, observ faptul ca Saga o importa in INTRARI, cand ea ar trebui sa fie in IESIRI ... fiind cum am spus o vanzare.
Ca si consecinta nici nota contabila nu este corecta.

Oare din ce cauza Saga importa factura de vanzare in INTRARI ?

Multumesc.

Vali
Vali
  •  

elis

Numele fișierului de export facturi este în formatul standard pentru Saga, atât în versiunea 8.12.2 cât și în 8.12.3. Poate la salvare s-a redenumit de a ajuns sub forma 'Fact_4000006_Razvan-Valentin.xml'.

Saga consideră factura importată ca fiind de intrare sau de ieșire comparând codul fiscal al furnizorului și al clientului din fiecare factură cu codul fiscal al societății în care se face importul.
Codul fiscal al societății din care se face exportul (Webgest) trebuie să fie identic cu codul fiscal al societății în care se face importul (Saga) pentru a obține rezultatul așteptat.
  •  

Razvan Valentin

Buna ziua,

intr-adevar aveti dreptate  :)

Eu importam in Saga intr-o societate de test si avea un cod fiscal fictiv ... din acest motiv le punea ca si facturi furnizori
Cand am facut importul in societatea cu codul fiscal asemanator practic a generat operatiune de vanzare si s-a generat si formula contabila corecta.

Cele bune si multumesc de ajutor.

Vali.

Vali
  •  

Razvan Valentin

Inca o chestiune: la preluarea facturilor din eMag pentru clientii din Bucuresti ... eMag-ul la oras lasa clientul sa selecteze ceva de genul "Sectorul 1" etc
Cand le validam local si in ANAF apare o eroare deoarece acolo valoarea este "Sector1" etc

Oare la urmatorul update nu se poate face ceva "vrajitorie" ... ca pana va schimba eMag-ul cu siguranta va trece o gramada de timp ...

Eu in webgest m-am dus la clientul respectiv, am modificat si am salvat (la parteneri) ... si apoi s-a validat factura atat local cat si in ANAF.

Sarut-mana :-)

Vali.
Vali
  •  

elis

S-a făcut modificarea cerută la preluarea comenzilor de la eMag. Până la versiunea următoare, în care va apare, se poate edita partenerul pentru a i se valida factura emisă.
  •  

Razvan Valentin

Vali
  •