Instalare ubuntu 9.04

Creat de dfreddie, Iunie 16, 2009, 03:56:58 PM

« precedentul - următorul »

dfreddie

Buna ziua,

Am gasit acest proiect (webgest) si mi-a placut. Am incercat sa instalez pe o masina linux ... dar n-am reusit.
Am incercat 2 distributii: ubuntu server 8.04 si 9.04 si debian 5, insa la ambele ma opresc la: http://localhost:8080/webgest/Setup.jsp ... cand vreau sa ma loghez pentru setarea bazei de date!!!

Eroarea in prima faza este legata de: java.io.FilePermision /var/lib/tomcat6/webapps/
webgest/WEB-INF/mysqlparam.pro write!!
Am editat fisierul webapps.policy dar acum am alta eroare:

EROARE conectare la baza de date!!!  ->  com.mysql.jdbc.CommunicationsException: Communications link failure due to underlying exception:   ** BEGIN NESTED EXCEPTION **   java.net.SocketException MESSAGE: java.security.AccessControlException: access denied (java.net.SocketPermission [0:0:0:0:0:0:0:1]:3306 connect,resolve)  STACKTRACE:  java.net.SocketException: java.security.AccessControlException: access denied (java.net.SocketPermission [0:0:0:0:0:0:0:1]:3306 connect,resolve)     at com.mysql.jdbc.StandardSocketFactory.connect(StandardSocketFactory.java:156)     at com.mysql.jdbc.MysqlIO.<init>(MysqlIO.java:276)     at com.mysql.jdbc.Connection.createNewIO(Connection.java:2666)     at com.mysql.jdbc.Connection.<init>(Connection.java:1531)     at com.mysql.jdbc.NonRegisteringDriver.connect(NonRegisteringDriver.java:266)     at java.sql.DriverManager.getConnection(DriverManager.java:582)     at java.sql.DriverManager.getConnection(DriverManager.java:185)     at mirabit.gest.util.WebgestSetup.getConn(WebgestSetup.java:37)     at org.apache.jsp.Setup_jsp._jspService(Setup_jsp.java:176)     at org.apache.jasper.runtime.HttpJspBase.service(HttpJspBase.java:70)     at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)     at org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.service(JspServletWrapper.java:374)     at org.apache.jasper.servlet.JspServlet.serviceJspFile(JspServlet.java:342)     at org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:267)     at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)     at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)     at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)     at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)     at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)     at org.apache.catalina.security.SecurityUtil$1.run(SecurityUtil.java:269)     at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)     at javax.security.auth.Subject.doAsPrivileged(Subject.java:517)     at org.apache.catalina.security.SecurityUtil.execute(SecurityUtil.java:301)     at org.apache.catalina.security.SecurityUtil.doAsPrivilege(SecurityUtil.java:162)     at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:283)     at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.access$000(Applicati


Poate ma puteti ajuta ....

Multumesc.

PS: Versiunea serverului apache este tomcat6. si versiunea webgest este 3.01.
Not too bad for a blind man ...
 •  

cios

Se pare ca e tot o problema de securitate. Incearca sa dai acces de citire, ori la nivel de sistem de operare, ori din catalina.policy, si la librariile necesare aplicatiei, inclusiv mysql-connector-java-5.0.4-bin.jar ( pe care cred ca le-ai pus la locul corect !).

Tocmai am facut probe pe un Kiwi 9.04 si functioneaza corect pana la rapoartele cu BIRT, unde se pare ca mai e nevoie de ceva drepturi in plus. Cand ajungi acolo, mai vedem.
 •  

dfreddie

#2
mysql-ul si tomcat-ul le-am instalat din repos-urile lui ubuntu. Cred ca s-au instalat corect.
Iar librariile aditionale le-am "pus manual" in /usr/share/tomcat6/lib.
Multumesc.
Not too bad for a blind man ...
 •  

dfreddie

Am facut urmatoarele:

chmod -R 775 /usr/share/tomcat6/lib/

dar nu s-a schimbat nimic.
Not too bad for a blind man ...
 •  

cios

Ce observ ciudat in eroare este host-ul la care se conecteaza: [0:0:0:0:0:0:0:1]:3306 . Aici, in mod normal, ar trebui sa fie localhost:3306 sau 127.0.0.1:3306 . Sunt mai multe instante de mysql pe sistem ? De unde-o fi adresa aia cu atatea "0" ? Daca pui in formularul de logare in loc de localhost 127.0.0.1, tot asa spune ? Asta de curiozitate, fiindca problema pare tot de acces la driver-ul de mysql. Da-i cel putin acelui jar drepturi pentru toata lumea, sa vedem, se schimba ceva.
 •  

cios

CitatAm facut urmatoarele:

chmod -R 775 /usr/share/tomcat6/lib/

dar nu s-a schimbat nimic.

Si daca stergi din lib driver-ul mysql-connector-java-5.0.4-bin.jar , ce spune ?

Trebuie sa repornesti Tomcat-ul ca sa ia in seama modificarea !
 •  

dfreddie

Am facut si am desfacut ...la un moment dat nu mai pornea tomcat6 :(
Astfel am sters modificarile ... si acum imi da iar:

org.apache.jasper.JasperException: java.security.AccessControlException: access denied (java.io.FilePermission /var/lib/tomcat6/webapps/webgest/WEB-INF/mysqlparam.pro write)
Not too bad for a blind man ...
 •  

cios

Uf, greu cu atatea variante de Linux ! Scriu de pe Fedora si ma refeream la structura de aici. M-am uitat acum pe Kiwi/Ubuntu si ar trebui sa incerci sa adaugi in /var/lib/tomcat6/conf/policy.d/03catalina.policy urmatoarele linii:

grant codeBase "file:${catalina.home}/lib/-" {
        permission java.security.AllPermission;
};

grant codeBase "file:/var/lib/tomcat6/webapps/webgest/-" {
        permission java.security.AllPermission;
};

Sa vedem, tot nu vrea !
 •  

dfreddie

Am facut modificarea.

Acum am alta eroare:

EROARE conectare la baza de date!!!  ->  java.lang.ClassNotFoundException: com.mysql.jdbc.Driver
Not too bad for a blind man ...
 •  

cios

Ai sters driver-ul din lib si nu l-ai mai pus la loc ?
 •  

dfreddie

Am reusit sa intru pe pagina de administrare!!!! :)

Asa e ... uitasem sa-l pun inapoi pe mysql-connector-java-5.0.4-bin.jar :(

Sper ca pe mai departe sa ma descurc.

Multumesc tare mult.
Not too bad for a blind man ...
 •  

cios


Succes ! Si mai asteptam feedback.
 •  

dfreddie

De ce imi spune ca IBAN-ul nu este corect?? Am verificat si l-am tastat corect ... a trebuit sa-i dau cancel sa ma lase.
Not too bad for a blind man ...
 •  

dfreddie

Am mai dat peste ceva:

org.apache.jasper.JasperException: An exception occurred processing JSP page /WebgestControl.jsp at line 981

978:                }
979:                 //test existenta in stoc
980:                 prst = conn.prepareStatement("SELECT simbol FROM stoc where grupa='"+request.getParameter("simbol")+"'");
981:                 rs0 = prst.executeQuery();
982:                 if (rs0.next()){ //este in grupa(nu pot sterge)
983:        %>
984:        <jsp:forward page='AdmListGrupa.jsp'>
Not too bad for a blind man ...
 •  

cios


La validare IBAN este folosit un algoritm preluat in urma cu cativa ani si posibil sa mai dea gres. Chiar si la cel de cod fiscal se mai intampla ! Deocamdata se poate trece peste asta.

Eroarea dela stergere grupa este ... un bug ! S-a corectat deja pentru urmatoarea versiune.
 •