Eroare instalare webgestext.war

Creat de lagricol, Septembrie 25, 2015, 09:27:15 AM

« precedentul - următorul »

lagricol

Sunt in interfata Tomcat Web Application Manager, selectez fisierul webgestext.war si apoi dupa Deploy imi apare "Conexiunea a fost reinițializată"


Utilizez un so derivat din ubuntu, mai exact zorin 9
In pagina de administrare la server info am

Tomcat Version             Apache Tomcat/7.0.52 (Ubuntu)
JVM Version                  1.7.0_79-b14
  •  

cios

webgestext apare în lista de aplicații după deploy? Ar trebui să apară, cu butonul start inactiv, semn că este ok.

Setările în Tomcat, descrise în pagina de instalare, sunt făcute? Legat de webgestext e important ca
CitatÎn fişierul Tomcat/webapps/manager/WEB-INF/web.xml se setează tag-urile "max-file-size" şi "max-request-size" la o valoare mai mare (de exemplu 83886080, care corespunde la 80 MB).

Tomcat-ul rulează ca serviciu în sistemul de operare? Poate în acest mod e mai dificil accesul la fișierele ce trebuie editate, ba unele chiar ar putea avea alt nume. Ar fi și varianta mai simplă din acest punct de vedere cu instalarea unui Tomcat extern, versiune mai nouă, și oprit cel din servicii. Dar sigur aplicația poate rula și în prima variantă, pe orice OS.

Succes! E un pic mai complicat la acești primi pași, dar apoi va fi simplu și comod. Așteptăm vești, întrebări...
  •  

lagricol

Am instalat si dezinstalat de 100 de ori.
Rezultat, nul.
Cand am instalat Tomcat ca si serviciu, direct cu "sudo" din linia de comanda, am putut intra in interfata Tomcat dar acolo m-am oprit, fiindca nu pot modifica fisierul  Tomcat/webapps/manager/WEB-INF/web.xml, nu am drepturi (precizez ca sunt incepator pe Linux si utilizez un SO derivat din ubuntu, anume zorin).

Cand am dowloadat Tomcat si l-am pus intrun anume folder, pot modifica fisierele, dar .... tot nimic, nici nu-mi deschide in pagina localhost:8080. Si inca nici n-am putut modifica max-file-size sau max-request-size fiindca nu am gasit niciunde un tag cu aceasta denumire.

Am incercat sa instalez totul automat cu fisierul webgest4.8.1.zip dar tot nimic. Inteleg ca webgest, dezarhivat si rulat install.sh se face dupa instalarea Java si MySQL.

Poate ca nu fac eu ceva bine. Puteti aduca fisierul webgest4.8.1.zip la versiunea ultima a dv si sa intalez totul automat ?
Va multumesc foarte mult.
  •  

cios

#3
Citat
Cand am dowloadat Tomcat si l-am pus intrun anume folder, pot modifica fisierele, dar .... tot nimic, nici nu-mi deschide in pagina localhost:8080.

Pe această variantă serverul Tomcat trebuie pornit manual (ulterior va putea fi setat să pornească automat odată cu sistemul), din startup.sh ce se află în folder-ul bin. Ca de obicei la sh-uri trebuie date permisiuni de execuție. Dacă în acest timp a rămas instalat și celălalt Tomcat în sistem, acela trebuie oprit sau dezinstalat. După asta musai trebuie să apară managerul la localhost:8080.

CitatSi inca nici n-am putut modifica max-file-size sau max-request-size fiindca nu am gasit niciunde un tag cu aceasta denumire.

În Tomcat 8.0.26, de exemplu, cele 2 taguri sunt în nodul <multipart-config> la linia 53 din ...Tomcat/webapps/manager/WEB-INF/web.xml și au valoarea 52428800, ceea ce înseamnă 50MB max iar webgestext are puțin peste.

După editările necesare se face deploy la cele 2 war-uri, în ordinea webgestext și apoi webgest.

Deocamdată să mergem până la capăt pe această variantă...
  •  

cios

Citat din: lagricol din Septembrie 28, 2015, 02:27:43 PM
Puteti aduce fisierul webgest 4.8.1.zip la versiunea ultima a dv si sa instalez totul automat ?


De acum este disponibilă la download și varianta installer conținând ultima versiune a aplicației.
  •  

lagricol

Multumesc de raspuns si pentru actualizarea optiunii automate a instalari.
Acum am ajuns la http://localhost:8080/webgest/Setup.jsp
Ma loghez cu user root si apoi "Inițializare baza de date Webgest" imi genereaza eroarea "EROARE inițializare aplicatie--Table 'Webgest.firme' doesn't exist"
  •  

cios

Se pare că în urma repetatelor încercări au rămas ceva urme în MySQL care blochează instalarea inițială normală. Am pus sus o nouă versiune a aplicației (au mai fost făcute între timp mici modificări, până la următoarea versiune majoră) care tratează și acest caz. N-am apucat să testăm pe o astfel de situație, dar ar trebui să meargă ok mai departe. Așteptăm feedback.

Instalarea noii versiuni se face din managerul lui Tomcat, n-ar trebui să ridice probleme. Apoi, din Setup, reluată inițializarea bazei de date.
  •