Main Menu

Bon Fiscal

Creat de ciplog26, Iulie 31, 2014, 02:24:42 PM

« precedentul - următorul »

ciplog26

Nu am vazut de unde pot sa introduc un bon fiscal. Singura legatura o vad la Furnizori - Receptie de la Furnizori - BPR. Dar eu stiu ca Bonul de Predare respectiv Primire e altceva.  Ma puteti lamuri cum se introduce un bon fiscal ( de ex de la Luckoil). Dar daca este un BF pentru servicii? Multumesc
  •  

elis

Bonuri fiscale pentru combustibil (pentru deducere TVA ) se pot introduce direct în registrul de casă plecând de la butonul 'Alte plăți cu TVA'. În acest caz în contabilitate se va trece valoarea bonului direct pe cheltuieli respectiv tva. Dacă se dorește recepționarea combustibilului și scoaterea pe consum ulterior (cred că se practică în cazuri speciale)  trebuie făcută recepție pe baza bonului fiscal (chiar dacă se lasă FF, neexistând ceva specific în lista de  tip document).

Dacă bonul fiscal este pentru servicii, se introduce din același loc, alegând contul de cheltuieli corespunzător. Problema se pune dacă se poate deduce tva sau nu pe bază de bon fiscal (în afară de combustibil). Dacă nu se poate deduce tva, bonul fiscal se poate introduce de la  butonul 'Alte plăți fără TVA'.
  •  

ciplog26

Multumesc mult pentru raspuns.
  •