Eroare la receptie dupa instalare

Creat de bogdy, Iunie 03, 2013, 07:36:25 PM

« precedentul - următorul »

bogdy

Buna, am reusit intr-un final sa-i conving pe cei din firma sa folosim webgest (dupa lupte seculare - in fine). Problema e in felul urmator : instalare noua, pe windows, tomcat6 mysql5.6, java 1.7. Am setat datele firmei, am ajuns la initializare stocuri, am creat funizorul, am bagat articolele si la "salveaza receptia" apare un mesaj de eroare care spune doar atat "Eroare salvare receptie" n-am idee ce si de unde  :-\
 •  

cios

Interesantă eroare, n-am mai întâlnit-o, cel puțin în ultima vreme. Pentru a o putea identifica mai ușor (cauza) ar trebui să vedem condițiile în care apare: ce versiune de Webgest, e vorba de o recepție normală sau de înițializare stoc? Pe celălalt tip de recepție funcționează corect? Dar alte formulare?

Cel mai rapid s-ar rezolva dacă ne trimiți fișierul de log din Tomcat\logs. În Windows se cheamă stdout_data.log, din data respectivă.
 •  

bogdy

#2
versiunea webgest e 4.7.0. Mai exact am dat jos ultimele pachete. atasez log-ul.
da aceeasi eroare in ambele conditii si la intitializare stocuri si la receptie noua
 •  

cios

Pare o problemă de la formatul de numere (poate și de dată) din sistem. Probabil că este setat pe despărțitor de zecimale "," (virgulă) și trebuie pus pe punct (iar virgula este folosită pentru despărțirea miilor, milioanelor...).

Încearcă și ține-ne la curent. Sperăm ca dacă schimbi setarea în sistem să nu dea peste cap altceva. Oricum se va găsi o rezolvare.
 •  

bogdy

am modificat decimal separeator pe "." si digit grouping pe "," inclusiv shortdate pe "dd-MM-yyyy" din "dd.MM.yyyy" am repornit tomcat dupa modificari si situatia persista  :-\
 •  

cios

Cred că după setare ar trebui repornit tot sistemul pentru a o lua în seamă. Nu mai știu cum e pe Windows, dar, dacă ai posibilitatea, la "digit grouping" lasă fără nimic, nici ",", nici spațiu.

Ar mai fi interesant de făcut probe cu valori mici la prețuri și la cantități, de cel mult 3 cifre la întregi, face la fel?

Dar la facturare, acolo merge, indiferent de valori?
 •  

bogdy

la digit grouping nu vrea fara nimic, am incercat si cu spatiu, am dat reboot la windows, si totusi situatia persista. Am sa incerc si cu update/reinstall de java. Nu prea am alte idei.
In worst case scenario intreb si eu. Am sanse sa functioneze pe un "server" cpu: celeron 430(1.8GHz) si memorie undeva intre 768 si 1 gb cu OS debian 6 text mode? Dat fiind ca se recomanda cpu peste 2 ghz si mem peste 1gb.  (E greu de obtinut buget pe la noi.  :) )
 •  

bogdy

din pacate tot nu functioneaza, pe cat de ushor se instaleaza pe linux pe atatea probleme face pe windows. Referitor la post-ul de mai sus imi puteti confirma daca va functiona pe platforma respectiva? Cel putin temporar ? :)
 •  

cios

Citat din: bogdy din Iunie 04, 2013, 11:16:40 AM
la digit grouping nu vrea fara nimic, am incercat si cu spatiu, am dat reboot la windows, si totusi situatia persista. Am sa incerc si cu update/reinstall de java. Nu prea am alte idei.
In worst case scenario intreb si eu. Am sanse sa functioneze pe un "server" cpu: celeron 430(1.8GHz) si memorie undeva intre 768 si 1 gb cu OS debian 6 text mode? Dat fiind ca se recomanda cpu peste 2 ghz si mem peste 1gb.  (E greu de obtinut buget pe la noi.  :) )

La performanțele acelui server... o să se miște cam la relanti. Dar, dacă sunt sau vor fi mai mulți operatori din cadrul firmei care să aibă acces la aplicație, eventual și de la distanță, ar trebui luată în considerare instalarea pe un sistem cu Linux.

Acum însă trebuie să poată fi folosită aplicația și după acel Windows, doar mai sunt cazuri, și merge. Ar fi recomandat, dacă tot are Java 7, să se pună și Tomcat mai nou. Dacă repui Java la ultima versiune, pune și Tomcat 7, cel mai recent.

Problema cu eroarea de acum tot o depistăm până la urmă. Dacă va fi cazul, putem să-ți trimitem o versiune care să înregistreze mai detaliat în log. Dar ar fi important de știut dacă problema apare și la recepția normală sau doar la inițializare stocuri. Ar mai putea fi un indiciu dacă mergi pe Recovery -intrări, tot în modulul Furnizori. De acolo ar trebui să reîncarce datele ultimei recepții. E important să știm dacă  deja dă eroare la încărcare - semn că datele respective sunt denaturate.
 •  

bogdy

o sa mai fac sapaturi pe un alt win 7, intre timp l-am reinstalat pe un debian 6 si merge destul de ok la capacitatea redusa a serverului pe care il avem momentan. Am emis o factura demo (in prima sesiune ne training) si certificatul de garantie apare necompletat. Am uitat cumva sa bifez ceva ?
 •  

vios

CitatAm emis o factura demo (in prima sesiune ne training) si certificatul de garantie apare necompletat. Am uitat cumva sa bifez ceva ?
Nu ai uitat nimic, am facut si eu un test si apare doar formularul gol fara nici un fel de date.
Problema e din aplicatie, se va rezolva.
 •  

vios

#11
Citatam modificat decimal separeator pe "." si digit grouping pe "," inclusiv shortdate pe "dd-MM-yyyy" din "dd.MM.yyyy" am repornit tomcat dupa modificari si situatia persista
Incearca aceste setari de pe un sistem Windows pe care este instalat Webgest de mai multi ani, poate va fi util si pentru alti:
(Numbers)
Pasitive: 123.456.789,00    Negative: -123.456.789,00
Decimal simbol: " , "
No. of.digits after decimal: " 2 "
Didit grouping simbol: " . "
Digit grouping: " 123.456.789 "
Negative sign simbol: " - "
Negative number format: " -1.1"
display leading zeros: " 0,7 "
List separator: " ; "
Measurement system: " Metric "
(Time)
22:48:09
Time format: " HH:mm:ss "
Time separator: " . "
(Date)
Short date sample: " 04/07/2013 "
Shirt date format: " dd/MM/yyyy "
Date separator: " / "
 •