Imbunatatiri

Creat de viermishor, Iunie 14, 2012, 03:22:10 PM

« precedentul - următorul »

viermishor

O modificare bine venita in softul WEBGEST ar fi in sectiunea adaugare partener nou in campurile e-mail respectiv WEb care sunt limitate ca si caracter, nu cred
ca e buna aceasta limitare deoarece sunt e-mailuri mai lungi sau domenii putin mai lungi si nu se pot complta corect datele partenerului este bine sa se completeze toate aceste date deoarece se poate construi o baza de clienti destul de frumoasa :)
  •  

cios

Binevenită observația, mulțumim pentru feedback. Era limita de 25 caractere, s-a extins la 50. O fi de ajuns?
  •  

viermishor

acum ma gandesc ca cine are e-mail cu o lungime de 50caractere cu siguranta are o problema la mansarda :)
  •  

cios

Citat din: viermishor

As vrea sa fac asa o mica sesizare in sectiunea clienti, la partea de listare editare facturi, ar fi frumos daca ar mai exista si o filtrare a anului nu numai a lunii.

Pt ca eu selectez luna 06 si el imi arata si facturile din 2012 de care eu nu am nevoie si atunci tre sa caut mai mult....

multumesc

Mulțumim pentru sesizare, așteptăm și altele ce ar putea îmbunătăți atât funcționalitatea cât și aspectul.

Cazul la care te referi, în mod normal n-ar trebui să apară, fiindcă lunile ar trebui să fie închise, cu o întârziere de câteva luni, oricum mai mică de un an. Astfel nu se mai dublează niciodată în lista derulantă.

În pagina respectivă se consideră că trebuie să apară doar documentele ce mai pot fi încă modificate. Ea nu are rolul unui raport informativ. Sub forma de rapoarte se pot regăsi astfel de situații în >Rapoarte>Clienți>Căutare_documente sau în >Contabilitate>Centralizatoare>Facturi_emise.

Mecanismul de închidere de luni, pe care probabil că l-am mai discutat, înseamnă că datele de până la luna respectivă se arhivează, sunt trecute în alte tabele de istoric, și acele date nu mai pot fi modificate - așa cum se întâmplă și cu arhivarea dosarelor clasice de contabilitate. Avantajele acestui procedeu:
- nu se mai pot face greșeli, de genul modificărilor accidentale.
- se elimină harababura cu foarte multe luni deschise.
- viteza de răspuns a aplicației este mult mai mare, restrângându-se aria de căutare.

Dacă totuși ar exista unele avantaje în a nu închide lunile vechi, vom putea adăuga și filtrarea după ani propusă, așa cum este implementată în >Mișcări_interne>Listare/Editare/Bonuri_consum.

Așteptăm și alte păreri.
  •  

vios

#4
CitatAs vrea sa fac asa o mica sesizare in sectiunea clienti, la partea de listare editare facturi, ar fi frumos daca ar mai exista si o filtrare a anului nu numai a lunii.
Pt ca eu selectez luna 06 si el imi arata si facturile din 2012 de care eu nu am nevoie si atunci tre sa caut mai mult....
Si eu folosesc webgest inca de prin 2005 la mai multe firme atat local cat si in retea fara nici o problema in acest sens, si consider justificat ceea ce a scrs "cios" mai sus si chiar cred ca lunile ar trebui inchise in asa fel ca aceeasi luna din anul precedent sa nu se suprapuna cu luna din anul curent, chiar daca contabilitatea nu se face pana la capat in webgest, desi
nu vad rostul de a culege date in alt program, consider ca este o munca inutila, folosind aplicatia de atatia ani si la diferite firme cu diferite obiecte de ativitate , comert cu amanuntul, servicii, productie, comert en-gross nu sunt probleme legate de contabilitate si balanta, chiar si declaratii D394,D300 sunt in regula, asa ca va sfatuiesc  cu incredere sa mergeti cu contabilitatea pana la capat.
    Inca un argument pentru inchiderea lunilor precedente ar fi ca, daca luna decembrie a anului precedent nu este inchisa, balantele lunilor urmatoare din anul curent incepand cu Ianuarie nu vor fi corccte deoarece nu se preiau soldurile din
Decembrie.
   Recunosc ca si mie mi-ar fi mai la indemana probabil din instinct sa existe posibilitatea de deschidere,
vizualizare, tiparire  din Listare Editare ( Facturi la Clienti sau Receptii la Furnizori ) fara a putea avea
posibilitatea de modificare la lunile inchise.
  •  

cios

Citat din: vios din Iunie 18, 2013, 12:21:40 PM
   Recunosc ca si mie mi-ar fi mai la indemana probabil din instinct sa existe posibilitatea de deschidere,
vizualizare, tiparire  din Listare Editare ( Facturi la Clienti sau Receptii la Furnizori ) fara a putea avea
posibilitatea de modificare la lunile inchise.

Dacă așa e la îndemână, așa o să facem - cum e și la Mișcări interne.
  •  

viermishor

Atunci s-a generat urmatoarea intrebare  cum inchidem o luna? Sau in baza a ce?

cum ati cerut am mutat discutia pe forum
  •  

cios

Citat din: viermishor din Iunie 18, 2013, 04:53:37 PM
Atunci s-a generat urmatoarea intrebare  cum inchidem o luna? Sau in baza a ce?

Luna se închide în urma generării și verificării tuturor documentelor contabile aferente acelei luni. După cum spuneam, asta înseamnă că înregistrările acelei luni se arhivează, sunt încuiate într-un seif separat unde nu mai pot fi făcute niciun fel de modificări asupra lor. În cazuri ecepționale acel seif mai poate fi deschis, înapoi, pas cu pas, cum se poate face și la registrul de casă.

Operația de închidere se face din Administrare>Diverse>Închidere_lună. Trebuie trecut înainte prin Contabilitate>Situații_finale>Reg.jurnal și rulat "Generare automată NC" , adăugare dacă e cazul și alte note contabile și dat "Închidere venituri/cheltuieli". Situația firmei din acest punct de vedere poate fi vizualizată în Administrare>Inițializare>Date_generale.

Chiar dacă aveți deocamdată contabilitatea ținută separat de cineva, ar merita cred efortul de a o face, chiar în paralel, pentru verificare, și în Webgest. Veți avea un control mult mai bun și situații actualizate la moment. Trebuie pornit de la o balanță finală existentă și întroduse soldurile tuturor conturilor. O să vă ajutăm cu sfaturi și îndrumări unde vă împotmoliți.
  •