Main Menu

D394

Creat de vios, Ianuarie 19, 2011, 04:44:10 PM

« precedentul - următorul »

vios

    La adaugarea unui partener nou in momentul alegeai :  Tip Societate ( PERSOANA INDIVIDUALA )
campul Atribut Fiscal sa devina gol , in prezent apare implicit cu RO , de cele mai multe ori ne fiind modificat la adaugare partener, in momentul generari D394 apar eroori, aduce toate societatile cu atribut RO implicit PERSOANELE INDIVIDUALE cu cod fiscal 0 si atribut RO.
  •  

cios

Oarecum am înțeles, și problema ar fi la form-ul de Editare Partener. Soluția cu poziționarea implicit pe spațiu/gol a listei de atribute fiscale poate fi deranjantă pentru cei care au majoritatea partenerilor purtători de RO. O să încercăm o optimizare, probabil la refacerea și a acestui formular, condiționând atributul fiscal de tipul de partener.
  •  

vios

#2
    Poate nu am fost inteles bine.
CitatSoluția cu poziționarea implicit pe spațiu/gol a listei de atribute fiscale poate fi deranjantă pentru cei care au majoritatea partenerilor purtători de RO
Nu asta am vrut sa spun eu.

Citatcondiționând atributul fiscal de tipul de partener.
Asta este solutia , atribut legat de tip de partener, insa nu-mai in cazul ( PERSOANA INDIVIDUALA ) nu este nevoie
de atributul RO in celelalte cazuri e bine asa cum este acum cu posibilitate de alagere.
  •  

vios

#3
       Pana in prezent depunerea declaratiei D394 se depunea semestrial, iar fisierele txt necesate pentru generarea declaratiei din Webgest se genera in mod corect si perfect compatibile cu vechea aplicatie de la finante, începând cu  ianuarie 2012, D394 se va putea depune numai pe noile versiuni ale programelor de asistenţă, în format PDF cu fişier xml ataşat, indiferent de canalul de depunere ales internet sau ghişeu.
      Periodicitatea de depunere a acestei declaraţii informative D394 va fi aceeaşi cu a decontului de TVA D300, conform vectorului fiscal al contribuabilului.
      Deci si in aplicatia Webgest va trebui facut modificarile necesare atit legat de perioada de raportare in loc de S1- S2 modificat pentru perioade la alegere : Lunar; Trimestrial; Semestrial; Anual, precum si compatibilizarea fisierului XML generat, cu cel de la ANAF, cu posibilitatea incarcari lui in validatorul de la ANAF ( Soft J )
  •  

elis

Urmează să facem modificările necesare la D394.
  •  

vios

#5
Atenţie! Pentru declaraţia 394, începând cu raportările pentru luna ianuarie 2012, se schimbã atât softurile de raportare (numai PDF cu XML ataşat) cât şi modalitatea de depunere.

Monitorul oficial Miercuri, 28 decembrie 2011
Art. 7. — Perioada de raportare pentru formularul menționat la art. 2 ( D394 ) este perioada fiscală declarată pentru depunerea decontului de taxă pe valoarea adăugată (formularul 300), prevăzută la art. 1561 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.
  •  

vios

#6
    Am facut test atat la D394 cat si la D300, atat de pe  Linux, Windows cat si de pe un PC client cu Windows, pe care am pus webgeat_local in C:/, generarea, semnarea, si salvarea declaratiilor au fost facuta cu succes in toate situatiile, am folosit token Aladin pe Linux, Fedora si Athena pe Windows.
  •