Main Menu

chitante

Creat de rolph, Februarie 26, 2009, 02:09:28 PM

« precedentul - următorul »

rolph

se pot genera chitante si altfel decit impreuna cu factura?
 •  

elis

Chitante se genereaza din modulul Casa-Banca. La creere registru de casa pe o anumita zi, de la butonul "Incasare facturi" se alege "Adauga cu tiparire" pentru a tipari chitanta introdusa. Daca se alege "Adauga" (fara tiparire), din lista actelor de casa, se poate opta pentru vizualizarea ulterioara a chitantei, de unde se poate si tipari.
 •  

rolph

Buna.
M-am hotarit sa urmez pasii de instalare, insa da eroare imediat dupa autentificare:
-mentionez ca serverul imi merge ca pe el mai tin un moodle, si 2 wordpress, iar ca, configuratie e un core2duo cu 4GB si 1Tb hdd-
E posibil sa-mi fi scapat ceva?

EROARE conectare la baza de date!!!  ->  com.mysql.jdbc.CommunicationsException: Communications link failure due to underlying exception:   ** BEGIN NESTED EXCEPTION **   java.net.SocketException MESSAGE: java.net.ConnectException: Connection refused  STACKTRACE:  java.net.SocketException: java.net.ConnectException: Connection refused    at com.mysql.jdbc.StandardSocketFactory.connect(StandardSocketFactory.java:156)    at com.mysql.jdbc.MysqlIO.<init>(MysqlIO.java:276)    at com.mysql.jdbc.Connection.createNewIO(Connection.java:2666)    at com.mysql.jdbc.Connection.<init>(Connection.java:1531)    at com.mysql.jdbc.NonRegisteringDriver.connect(NonRegisteringDriver.java:266)    at java.sql.DriverManager.getConnection(DriverManager.java:620)    at java.sql.DriverManager.getConnection(DriverManager.java:200)    at mirabit.gest.util.WebgestSetup.getConn(WebgestSetup.java:37)    at org.apache.jsp.Setup_jsp._jspService(Setup_jsp.java:165)    at org.apache.jasper.runtime.HttpJspBase.service(HttpJspBase.java:98)    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:803)    at org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.service(JspServletWrapper.java:331)    at org.apache.jasper.servlet.JspServlet.serviceJspFile(JspServlet.java:329)    at org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:265)    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:803)    at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:269)    at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:188)    at org.ajaxanywhere.AAFilter.doFilter(AAFilter.java:46)    at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:215)    at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:188)    at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:213)    at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:172)    at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:127)    at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:117)    at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:108)    at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:174)    at org.apache.coyote.http11.Http11Processor.process(Http11Processor.java:874)    at org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol$Http11ConnectionHandler.processConnection(Http11BaseProtocol.java:665)    at org.apache.tomcat.util.net.PoolTcpEndpoint.processSocket(PoolTcpEndpoint.java:528)    at org.apache.tomcat.util.net.LeaderFollowerWorkerThread.runIt(LeaderFollowerWorkerThread.java:81)    at org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPool$ControlRunnable.run(ThreadPool.java:689)    at java.lang.Thread.run(Thread.java:636)   ** END NESTED EXCEPTION **    Last packet sent to the server was 0 ms ago.
 •  

cios


  Pare o problema de port sau host. Ai o singura instanta de mysql ?

  Incearca si cu 127.0.0.1 sau cu IP-ul.

  Succes si te asteptam cu amanunte !
 •  

rolph

este o singura instanta, portul si hostul sint bune. voi incerca miine cind ajung la birou.
 •  

cios


  Ai reusit ? Mai poate fi o cauza de la virtual server, daca ai instalat asa ceva. Atunci Mysql-ul poate considera ca cererea de la Tomcat vine de pe o alta masina.
 •  

rolph

Nu merge ... inca

Am reinstalat Mandriva 2009 pe un hdd nou,
am instalat tomcat 5 din software manager,
am instalat mysql5 tot din software manager,
am pus parola la root-ul lui mysql,
am modificat root-ul sa permita conexiuni de oriunde, nu numai din localhost,
am dat jos din nou toate pachetele conform instructiunilor de instalare de pe site,
Am citit cu foarte mare atentie ceea ce era scris pe site ( pot recita continutul site-ului)
am dat deploy la webgest.war
am dat restart la tomcat5
am intrat cu managerul lui tomcat si am vazut ca webgest este pornit
paginile de logon se incarca
insa cind ii dau http://localhost:8081/webgest/Setup.jsp sau http://192.168.1.113:8081/webgest/Setup.jsp cu user root si parola respectiva apare mesajul din postul anterior

Am incarcat o alta baza de date de la o aplicatie de test ce foloseste php si mysql, si constat ca merge, in sensul ca pot citi si scrie datele din tabele.
Apoi am mai incercat din nou o instalare de moodle si am incarcat un back-up an terior de la un client si vad ca si acesta merge.
Nu mai stiu ce sa-i fac.... Daca aveti voi alta idee, astept cu placere ca m-am blocat.
Multumesc.
 •  


rolph

 :o
Nu e de mysql ca-ci merge moodle. Problema pare a fi la una din librarii, dar nu gasesc care. Voi pune un ip real pe masina,daca vreti sa vedeti erorile.
Cei drept e prima oara cind folosesc tomcat si java, in rest nu am avut de a face decit aplicatii php si mysql, care rulau pe apache.
Ar mai ramine sa incerc pe un windows desi nu vreau.
 •  

cios


  Dar seamana foarte mult problema ta cu cele discutate in acele link-uri. Si foarte multe alte cazuri ce le-am vazut pe net se refera la Mandriva, Pe niciun alt SO pe care a fost instalata aplicatia pana acum n-a aparut aceasta eroare.

Acel skip-networking din my,cnf este sigur dezactivat la tine? Eu nu am experienta cu php, dar explicatia ar fi oarecum logica: scripturile php sunt considerate locale de catre mysql, pe cand conexiunea java vine tot timpul dinafara !
 •  

vios

CitatProblema pare a fi la una din librarii, dar nu gasesc care.
Ai verificar drepturile de scriere si executie la librariile din Toncat/lib
Sau daca doresti instaleaza Fedora 10 , noi folosim Fedora 10x64bit si aplicatia functioneaza
foarte bine , iar instalarea se face fara probleme , am instalat pe mai multe sisteme cu succes.
Succes si tie in continuare !
 •  

rolph

skip-networking din my.cnf  asta era beleaua, l-am comentat si a mers.

Dar acuma alte intrebari.
   1.cum schimb seriile de facturi, chitante si avize. si de unde pot defini carnetele de facturi? Astia lucreaza cu facturi pe 3 agenti fiecare cu seria lui.
 •  

cios


   Sa inteleg ca acuma se lucreaza manual, fiecare agent are carnetul lui de facturi, chitante, si ulterior se face introducerea in webgest ?
  Alta intrebare: se factureaza si servicii de catre agenti sau doar marfa ?
  Momentan in aplicatie se face legatura intre document si agent prin comanda, nu este acoperita situatia serviciilor incasate separat pe agent si nici a seriilor multiple.
  Lucram acum la noua versiune si vom incerca sa prindem si aceste situatii, care sa acopere si cazurile cand se factureaza (tipareste factura) direct din aplicatie, si automat, la alegerea agentului, sa apara seria atribuita lui. Deasemenea vor fi extinse si rapoartele cu posibilitati de alegere si dupa agent.
  Eventual, daca mai intalniti si alte detalii specifice, spuneti-le cat mai devreme.
 •