Versiunea 8.0

Creat de cios, Iulie 27, 2020, 07:07:03 PM

« precedentul - următorul »

cios

Varianta de proforma cu urmarire stoc este inactivă deocamdată fiindcă implică multe modificări legate de tratarea stocurilor. Poate se va relua odată cu implementarea managementului comenzilor.

Dar pentru situația discutată n-ar fi de ajutor, așa cum nu sunt nici cele fără urmărire stoc. O soluție mai bună decât eliberarea de proforme pentru toate comenzile a fi rămânerea la emitere facturi și optimizate operațiile de stornare a celor refuzate. Având în vedere că doar o mică parte din total facturi trebuie stornate, timpul cu stornarea va fi mult mai mic decât crearea proformelor și transformarea majorității lor în facturi ( Patent @vios !).

Între timp avansăm cu preluarea comenzilor, atât prin import de fișiere cât și prin conectare directă prin servicii web.
  •  

moldovan.l

Buna ziua,

Intr-o oarecare masura este ok ... problema cu stornarile in gestiune este faptul ca apoi genereaza miscari de stocuri false iar apoi la o analiza minora nu mai stii exact de fapt cate bucati au fost cumparate initial si cate de fapt reprezinta stornari ... ceea ce nu este ok.

Asa era in ciel si probabil in orice program de gestiune deoarece stornarea asta inseamna ... misace de stocuri + si -

Spre exemplu daca ai cumparat 10 bucati din produsul X si in decurs de 6 luni ai stornat 5 bucati la o balanta observi ca ai avut 15 bucati ca si intrare, dar care de fapt 5 reprezinta stornari ... si astfel practic informatia nu este reala si nu te mai poti baza pe ea pt o analiza de reaprovizionare, pentru ca in acest exemplu ai putea intelege ca ai vandut bine si trebuie sa reaprovizionezi cu mai multe bucati ... o sa spuneti ca te uiti doar la vanzare, este ok, dar pt anumite analize ma uit si la cumparare / intrare.

Acesta este unul dintre motivele pentru care as trece in timp la proforme.

Va rog treceti acolo pe caiet ... poate candva ii vine randul si la aceasta chestiune  ;D

Cu respect,

Vali.
  •  

cios

E notat de mult, doar că mereu vin altele și intră peste rând...

Legat de problema că se crează rulaje suplimentare de stocuri, în rapoartele respective se pot face, dacă e cazul, configurări care să permită alegerea modului de afișare, contabilizând sau nu mișcările create de stornări.

  •