corelare registre furnizori si clienti cu note contabile manuale

Creat de ciplog26, Aprilie 25, 2015, 01:42:37 PM

« precedentul - următorul »

ciplog26

Am si eu o problema si anume in momentul operarii notei contabile manual si nmu prin registru de casa sau banca atunci nu se coreleaza cu stingerea soldului clientului sau furnizorului din registru. In balanta de verificare se stinge si e OK, dar in registru de casa sau banca nu se stinge. Exista vreo solutie la caeasta problema?

Multumesc
  •  

vios

Nota contabila manual se opereaza doar in cazuri exceptionale cum ar fi:
- NC pentru salarii ( si acestea se pot incarca automat , daca folosesti aplicatia Websal din care se poate genera un fisier nc.xml cu posibilitatea de incarcare in Webgest.)
- NC pentru amortizari ( deoarece deocamdata in Webgest nu exista un modul special pentru imobilizari. )
- NC legate de contul 121 profit si pierdere la sfarsitul exercitiului financiar
- NC pentru anumite corectii ..etc.
Pentru toate operatiunile care au fost facute prin modulul Furnizori ( receptii ) sau prin
modulul Clienti ( facturi ) operatiunile pentru stingerea soldurilor vor fi facute doar prin
casa sau banca existind o urmarire si o legatura directa intre acestea si doar in aceste conditii notele contabile
vor fi generate automat iar corelarea dintre solduri , furnizor , client, balabta va fi corecta.
  •  

cios

Sigur există soluții pentru rezolvarea problemei, dar depind de situația concretă. În acest caz de unde a apărut diferența, de la o înregistrare greșită a documentului de încasare/plată sau a celui de generare a obligației de plată (factura), sau de la o preluare greșită a soldurilor inițiale în aplicație ?

  •  

ciplog26

  •  

cios

Ce s-a înregistrat greșit, factura sau încasarea/plata? E vorba de suma totală din document sau doar de o parte din ea?

În principiu problema se rezolvă tot în formularele în care se operează în mod obișnuit documentele respective. Dacă e vorba de o încasare/plată prin casă, corecția se va face în registrul de casă. Poate fi făcut un artificiu cu două înregistrări: prin una se reglează suma diferență cu partenerul iar prin cealaltă (aceeași sumă, în sens invers, per zi soldul rămâne nealterat) se reglează soldurile în balanță (făcând mișcarea în conturi exact cea încercată cu nota contabilă).

Ține-ne la curent pentru a putea ajuta cu o soluție optimă.

  •  

ciplog26

E vorba de o factura cu tot cu incasare de la furnizor care trebuie anulata (evident si incasarea) dintr-o luna la care am apucat sa dau inchidere. Am un Backup facut dar s-a operat destul de mult de la acea data.
  •  

cios

În această situație, dacă pe luna respectivă s-au închis situațiile contabile și au fost depuse și declarații care conțineau și acea factură, nu ar merge să se facă storno?
  •  

ciplog26

  •  

cios

Cred că și în acest caz tot storno ar trebui făcut. Probabil că nici nota contabilă manuală nu ar fi o bună soluție (trecând peste problema stingerii datoriei direct către furnizor).
  •