[SOLVED] - Receptie NIR

Creat de stefg27, August 15, 2013, 05:52:08 PM

« precedentul - următorul »

stefg27

Dupa introducerea a mai mult de 15 facturi furnizori, pot spune ca mai exista un bug la calculul sumelor. Lucru anormal, mai ales la coloana total fara TVA, unde se introduc sumele de pe factura furnizorului si nu exista decat o simpla suma. Diferentele sunt de 0.01 lei pana la 0.05 lei.

Diferente apar si la coloana TVA, de unde rezulta o alta valoare a receptiei decat cea de pe factura furnizorului.
  •  

elis

Valorile pe linie corespund cu factura furnizor? Pe factură sigur sunt bune calculele? Dă-ne  un exemplu de preț, cantitate, valoare, tva.
  •  

stefg27

Am introdus facturile de la un singur furnizor si se pare ca el are o problema de calcul a facturilor. Problema vine de la el, pentru ca nu face "round" la 2 zecimale (la cantitate*pret-unitar) ci face "cut" si de aici vin cele mai mari diferente.
  •  

cios

OK, era de așteptat!

Pentru cazurile când apar diferențe de mărunțiș la total factură, lucru ce se întâmplă mai ales datorită modului de rotunjire la tva, corecția pentru a pica fix pe aceeași sumă (obligatorie pentru urmărirea plăților/încasărilor) se poate face pe câmpul de total tva. Poate ați și găsit această soluție, care este acceptabilă și-n cazul diferențelor de calcul a valorii fără tva.

- - - - - - - - -

Soluția cu marcarea "[SOLVED]" în subiect e bună și-ar trebui urmată. Ar fi de pus în discuție și o problemă mai de finețe: departajarea între problemele ridicate care reprezintă bug-uri în program și cele externe programului. Cazul de față se încadrează în categoria din urmă. Ar merge să fie marcate diferit cele care se referă întradevăr la bug-uri, de exemplu cu "[RESOLVED]"?
  •