Main Menu

Interconectare

Creat de bogdy, Iulie 25, 2013, 10:15:39 PM

« precedentul - următorul »

bogdy

Buna, am inceput de ceva vreme o aplicatie de ticketing (service) in php si as vrea sa folosesc tabela "partener" din webgest pentru partea de date client (o clona cred ca e redundanta si sa introduci in doua aplicatii aceleasi date pare prea mult de munca  ;) ). Intrebarea este daca la momentul introducerii unui partener se fac modificari si in alte tabele inafara de partener ? Din cate am vazut nu dar am zis ca merita sa intreb.
  •  

cios

Se poate face interconectarea cu alte aplicații, chiar de curând am făcut ceva asemănător pentru Moodle, care-i tot în php. Depinde însă de ce nivel de schimb de date se urmărește, dacă trebuie sincronizare și bidirecționalitate. La cazurile din urmă lucrurile se complică, mai ales pentru că în Webgest se folosețte un strat intermediar între serverul de aplicație și cel de baze de date, stratul de persistență (Castor), care ține în memorie o imagine a datelor cu care lucrează.

Dar cred că la un moment dat legătura între cele două aplicații ar trebui să devină mai strânsă, având în comun mai multe, nu doar tabelul parteneri. Pe baza comenzilor și lucrărilor înregistrate în partea de service-ticketing, se ajunge la facturare, consum de materiale, încasări bani etc. Și-atunci cele două ar trebui să fie mult mai legate. 

Noi am atacat în urmă cu ceva timp și modulul de Service în Webgest, e printre priorități, doar că imediat după au apărut altele mai urgente (gen tva la încasare, ieșiri-intrări de la tva ). În spate, în mare e croită baza de date pentru el, au fost începute și câteva formulare, care sunt dezactivate în interfață.

Eu ți-aș propune o colaborare, dacă ai timp și îndemânare, la dezvoltarea acestui modul din Webgest, pe tehnologia Java. Chiar dacă n-ai mai lucrat, te poți obișnui repede. O să simți și avantajele unei standardizări mai aproape de "Enterprise". Putem încerca și o modularizare a bazei de date, pentru cuplarea lui doar când e cazul.

Ar fi bine să avem o discuție despre viziunea asupra acestui modul/aplicație: structura tabele, formulare, rapoarte, fluxul de lucru. Dacă poți, trimite-ne și nouă ce-ai făcut. Poate se leagă ceva...
  •  

bogdy

In clipa de fata inca nu am ce sa va trimit ca si demo, si din pacate timpul nu ma ajuta deloc. Sper sa am ceva cat de cat functional in urmatoarele 2-3 saptamani. Structura inca nu e gata din perspectiva mea. Revin cu info in momentul in care am ceva pus la punct cat de cat. Deocamdata multumesc de info spor la cod.
  •  

cios

Nici noi n-o să ne putem ocupa de asta în următoarele săptămâni. Dar ar merita, înainte de a trece la cod, să discutăm pe ceva schițe, atât la nivel de formulare/pagini, cât și pe structura bazei de date.

Pentru partea de formulare ar fi tare interesant să analizăm o abordare nouă și pentru noi, dar care s-ar putea să se dovedească mai eficientă în timp. E vorba de folosirea unor librării javascript ajutătoare, care fac posibilă generarea de templete-uri și bind-uiri bidirecționale între date (venite dinspre baza de date sub format json sau xml) și form-ul html. Această tehnică seamănă destul de mult cu XForms (care din păcate nu prea are suport în browser, dar este un standard ideal de separare a formei de fond, stilul MVC), este abordată de mai mulți dezvoltatori, dar cea mai interesantă, mi se pare mie, este continuarea unui plugin de JQuery pentru templating, JsViews - https://github.com/BorisMoore/jsviews . Când ai un pic de timp, uită-te ce poate.
  •