e-factura Persoane Fizice la inceput de 2025

Creat de Razvan Valentin, Ianuarie 13, 2025, 11:14:30 PM

« precedentul - următorul »

Razvan Valentin

Buna ziua,

Inca nu am avut clienti Persoane Fizice in acest inceput de an dar ... ne pregatim sa facturam din Webgest, si am observant urmatoarea chestiune:
Am luat de anul trecut (2024) 2 clienti astfel:

>La primul la Cataloage -> Parteneri l-am editat si deoarece nu avea CNP (majoritatea nu vor trimite CNP-ul) am trecut noi cei 13 * 0 ... sa putem incarca factura in SPV. M-am reintors la factura acestuia si s-a validat atat local cat si validare ANAF

> La al doilea client Persoana Fizica, asemanator am editat CNP-ul acestuia cu 13*0 ... dar a aparut mesajul din print-screen-ul de mai jos

Am zis sa anunt si sa ne ajutati cu explicatii ... cum am mentionat ... probabil majoritatea clientilor PF nu-si vor trece CNP-ul ... si trebuie sa trecem noi cei 13 * 0 ... poate ne ajutati cu o "vrajitorie" si acolo unde nu este CNP trece Webgestul implicit cei 13 * 0 ... sa nu trebuiasca sa editam fiecare PF

Estimativ pe cand sa ne asteptam la 8.12.3 ? ... ne cam "arde" importul acela a partenerilor XML

Multumesc si spor la treaba.

Vali
Vali
  •  

elis

Codul 13 x 0 pentru CNP se va completa automat la generarea eFactura penru toți clienții care au prefixul IND - Persoana individuală - indiferent de conținutul  câmpului CNP.
  •