Versiunea 2.5

Creat de cios, Februarie 16, 2017, 11:15:42 AM

« precedentul - următorul »

cios

Noutăți importante legate de administrarea datelor personale ale salariaților, contracte, acte adiționale și alte modificări la contracte.
Toate aceste documente se pot genera, tipări sau salva pdf.

Altele:
- Administrarea persoanelor aflate în întreținerea salariatului, cu efect asupra calculului deducerilor salariale și ulterior pentru D112.
- Generarea de liste de avans.
- Posibilitatea de import lista salariați din formatul Revisal. Import - export și în format Websal.
- Generarea Registrului salariați și Raportului pe salariat specifice Revisal. Fișierul xml de depus direct la Revisal nu este încă complet. Multe date din el depind de ceea ce s-a făcut la administrare contracte și am pregătit acolo terenul. Sunt încă multe situații neacoperite.
D112 este doar într-o fază incipientă.
- S-a reconfigurat și extins partea de rapoarte.
  •  

ciplog26

#1
Deci fisierul generat xml pt D112 sa inteleg ca nu merge inca? Am incercat importul fisierului xml in pdf-ul D112 dar nu a preluat decat nume prenume si functia celui ce semneaza. Folosesc Adobe Reader XI
  •  

cios

Datele pentru D112 sunt dificil de extras, deci mai durează, și în plus formatul xml de depus nu se poate importa în pdf-ul inteligent. Acesta permite import doar din formatul propriu în care și exportă el datele - XDP. Mai e nevoie și de o transformare din XML (standardul pentru depus, care se validează și semnează și cu DUKIntegrator) și acest XDP (necesar în cazul când datele mai trebuiesc modificate din Acrobat Reader), care este de fapt tot un xml.

Metoda cea mai elegantă pentru transformare este prin XSLT [1]. Dar e multă muncă manuală de mapare între elementele specifice. La D394 am realizat un astfel de model ce poate fi preluat ca exemplu. Ar fi cineva doritor să contribuie? Nu-i nevoie de prea multe cunoștințe de programare.

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/XSLT
  •  

ciplog26

puteti sa-mi trimiteti modelul va rog? ciprian@infinityasig.ro
  •  

cios

O să pregătim (după weekend!) modelul și ceva date de test pentru amândouă formatele și o să le atașâm aici, pe forum. Poate mai vin și alții cu idei, chiar cu alternative. Totul este deschis.
  •  

ciplog26

#5
Am importat fisierul XML in DukIntegrator si am reusit sa-l validez dupa ce am modificat valorile la casa angajator si casa angajat plus o eroare de calcul contributie somaj angajat.
Se pare ca la un venit brut de 9 lei (salariu de 9 lei pe luna reprezentand o ora pe luna) Websal calculeaza cum ar fi si normal contributia la CASS = 9*5,5%= 0,495 rotunjit 0 iar in pdf-ul D112 inteligent la sectiunea A contributii per salariat, se calculeaza 9*5,5%=0,50 rotunjit 1. (cum e corect sa se calculeze cu 2 zecimale sau cu 3 zecimale?) Culmea, contributia pentru somaj in minunatul pdf D112 da tot 1 si asta nu mai stiu de unde il scot. Dar un pic mai incolo la sectiunea E impozit pe venituri din salarii, apare bine totalul retinerilor si apoi la Sectiunea A Creante fiscale sa tina cont totusi de CASS=1 si de Somaj=1. Sunt varza astia cu D112. Nu stiu cum s-o completez ca sa fie bine! Oare nu cumva trebuie sa fie cel putin 1 contributiile CAS, CASS si Somaj?

Am mai constatat ca pe stat-ul de salarii totalul de retineri din salarii-contributii asigurati se calculeaza avand o baza de calcul suma tuturor veniturilor brute ale salariatilor, ceea ce nu mi se pare corect deoarece sunt rotunjiri pentru fiecare contributie per salariat si in final ar aparea o diferenta intre salariile nete platite efectiv si Veniturile brute - total retineri salariati calculate la baza de impozitare suma tuturor veniturilor brute. Deci trebuie insumate contributiile calculate per salariat ca sa ne dea totalul de plata a contributiilor.
Aaaa la total contributii societate e corect sa se calculeze avand o baza de calcul ca fiind suma veniturilor brute.

Nu stiu daca m-am facut inteles, daca nu putem sa vorbim la un telefon.

multumesc
  •  

vios

#6
     Daca incarci in Dukintegrator xml-ul obtinit din websal se poate valida, genera si semna, insa daca sunt unele situatii mai deosebite , concedii medicale, munca in ture, ore suplimentare, etc, atunci nu se valideaza , pentru asta acel xml ar trebui incarcat in pdf-ul inteligent D112, pentru a putea fi reeditat , iar pentru importul in pdf inteligent trebuie transformat in XDP dupa cum sunea si cios intr-o postare anterioara.
     Referitor la rotunjirile din D112 si eu am patit aceeasi treaba , valorile sub 0.5 le pune 1 , in rest corespunde perfect  valorile din websal cu cele din D112
     Eu folosesc websal pe 5 firme inca de la inceput , una dintre firme are in jur de 60 de salariati, cu tot felul de situatii , angajari, incetari de contract,
surpendari, CO,CM, Retineri, ture 24 cu 72, etc, nu folosesc plata cu ora , doar calcul la salariul negociat in contract si toate calculele din websal sunt
in concordanta cu D112 PDF-inteligent.
CitatAm mai constatat ca pe stat-ul de salarii totalul de retineri din salarii-contributii asigurati se calculeaza avand o baza de calcul suma tuturor veniturilor brute ale salariatilor, ceea ce nu mi se pare corect deoarece sunt rotunjiri pentru fiecare contributie per salariat si in final ar aparea o diferenta intre salariile nete platite efectiv si Veniturile brute - total retineri salariati calculate la baza de impozitare suma tuturor veniturilor brute. Deci trebuie insumate contributiile calculate per salariat ca sa ne dea totalul de plata a contributiilor.

    Acea baza de calcul pentru retineri este doar informativa calculul se face adunand valorile calculate la nivel de salariat pe cele trei tipuri de retineri,
sumele retinute sunt corecte.
In versiunile mai vechi exista acolo un tooltip ( i ) care specifica acest lucru , ca baza de calcul este doar informativa si calculul se face la nivel de salariat.
  •  

cios

În spiritul "open" am creat un proiect pe GitHub:

https://github.com/mirabit/DeclaratiiANAF

Am scris deocamdată puține explicații, sper să se înțeleagă pentru început. Totu-i liber la download. Drept de editare - push vă putem acorda dacă aveți cont pe GitHub. Spuneți-ni-l, să vă adăugăm în lista de contribuitori.

D394 este realizat și poate fi luat ca model. La D112 și următoarele se va merge pe același stil de notare a fișierelor. Sunt binevenite orice sugestii.

Transformarea din xml-ul sursă ( D394_123123_2017_03.xml ) în cel destinație ( D394_123123_2017_03-export.xml ) se face deocamdată doar server side. Am creat o pagină pentru asta în Webgest, în secțiunea Utilitare, disponibilă la https://webgest.intelx.ro:8443/webgest/util/CombineXmlXsl.jsp dar și în fiecare instanță locală.
  •  

cios

Citat din: ciplog26 din Martie 04, 2017, 09:20:11 PM
Oare nu cumva trebuie sa fie cel putin 1 contributiile CAS, CASS si Somaj?

Ba da, după cum scrie la
https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0ahUKEwiIx7O5n8nSAhXKZpoKHXXzClgQFggsMAM&url=https%3A%2F%2Fstatic.anaf.ro%2Fstatic%2F10%2FAnaf%2Fdeclunica%2FAnexa8_cu_validari.pdf&usg=AFQjCNFUPgMCEic7piVcSqy3fyvqd5J4uw

Adică:
"Daca suma este sub 0.5 se intregeste la 1 leu"

Trebuie ținut cont când se definitivează culegerea de date pentru D112.

În statul de plată contribuțiile salariaților se calculează prin însumarea valorilor de la fiecare salariat, deja rotunjite. Dă-ne ceva exemple de date dacă ai sesizat neconcordanțe.
  •  

ciplog26

Eu am un stat de salarii cu trei salariati: pentru luna februarie, 2 au avut venitul brut 309 si cel de-al treilea 9 lei. Pt aceti 9 lei rezulta CAS = 1, CASS = 0 si Somaj = 0. In schimb i D112 Anaf si CASS si Somaj sunt 1. Imi da o diferenta de plata in contul unic de 2 lei in loc de 103 lei din statul nostru trebuie sa platesc 105 lei.
  •  

cios

#10
Diferența e fix acei 2 lei calculați după reguli diferite de retunjire. S-a corectat de acum calculul CASS și Șomaj și în Websal, pentru aceste cazuri extreme. Va apare în curând o nouă versiune.
  •  

cios

Cu nou lansata versiune (2.6.0) calculul cu bănuți ar trebui să fie ca la D112. Am actualizat datele de pe firma de test online
https://webgest.intelx.ro:8443/webgest/   (test/test -- Salarii)
de unde se pot și descărca pentru a face teste local.

De-acum statul de plată se poate genera și la nivel de salariat. Astfel se pot urmări mai ușor rezultatele.
  •