Menu

Afișare mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.

Afișare mesaje Menu

Mesaje - stefg27

#16
Din pacate nu am permisiunea de a atasa fisiere la PM sau e-mail.
#17
Si dupa relogare, si dupa restart tomcat7 si server. Problema pare mai grava, in sensul ca ceva s-a modificat in baza de date legat de alocarea/accesarea gestiunilor de catre user-ul respectiv si acum nu mai functioneaza nimic ( pe partea de rapoarte/introducere date) si nici Administrare/backup nu vrea!!
#18
Problema apare pe vps unde am alocat 1 GB ram. Si in modul normal de functionare am ocupate 450 MB ram.
#19
Dupa creerea unei facturi si salvarea ei ca si document pdf tomcat7 (ca si serviciu instalat) se blocheaza ( se opreste).
Am cautat in log-uri sa vad ce eroare apare, dar nu am observat nimic. Nu mai functioneaza decat cu restartarea serviciului tomcat7.

#20
Am modificat datele de contact pentru administrator ( Administrare/Operatori) si dupa modificare nu mai pot accesa pagina cu operatori. Apare mesajul din titlu:


HTTP Status 500 - java.lang.NullPointerException

type Exception report

message java.lang.NullPointerException

description The server encountered an internal error (java.lang.NullPointerException) that prevented it from fulfilling this request.

exception

org.apache.jasper.JasperException: java.lang.NullPointerException
org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.handleJspException(JspServletWrapper.java:549)
org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.service(JspServletWrapper.java:470)
org.apache.jasper.servlet.JspServlet.serviceJspFile(JspServlet.java:390)
org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:334)
javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:722)

root cause

java.lang.NullPointerException
org.apache.jsp.AdmWgListOp_jsp._jspService(AdmWgListOp_jsp.java:233)
org.apache.jasper.runtime.HttpJspBase.service(HttpJspBase.java:70)
javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:722)
org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.service(JspServletWrapper.java:432)
org.apache.jasper.servlet.JspServlet.serviceJspFile(JspServlet.java:390)
org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:334)
javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:722)


Dupa aceasta nefericita operatiune, nu mai este alocata nicio gestiune!! Nu mai functioneaza
- Furnizori/NIR (apare mesaj de eroare "Nicio gestiune disponibila)
- Casa/Banca - nu se poate selecta niciun cont

Care ar fi motivul? Ce am gresit?
#21
De toate / Organizare forum
August 14, 2013, 12:05:31 PM
Se poate creea la partea de "General" inca un subiect cu "Probleme...bug-uri" sau ceva de genul asta? Pentru o mai buna organizare a topicurilor si o mai mare usurinta in gasirea subiectelor interesante pentru fiecare vizitator/user.

Vreau sa semnalez o alta problema identificata si parca nu merge la rubrica "De toate", chiar daca rubrica are un nume extrem de sugestiv! :D
#22
Actuala aplicatie de gestiune nu are aceste facilitati!! Este o aplicatie de gestiune relativ simpla, care a evoluat de la baze de date acces la MS sql, dar atat, fara pretentii de ERP. Aceste facilitati le-am identificat la implementarea site-lui de vanzari online pe platforma opensurce de la prestashop. Nu este singura platforma opensource care ofera aceste facilitati. (vezi si magento)

#23
De toate / Atribute si Caracteristici pentru produse
August 13, 2013, 06:44:48 PM
O alta facilitate care incercam sa o gasesc la creerea produselor ( pe langa posibilitatea selectarii a mai mult de 2 ramuri - Grupa si Subgrupa ) este atasarea de " Atribute si Caracteristici". Adica:

1. In cazul unui tricou (de exemplu), fiecare marime (M,L,XL) are propriul cod EAN, dar codul intern este unul singur. El are atasat "atributul" marime cu valorile M, L sau XL. In felul asta, la o eventuala lista de preturi nu apar 3 produse diferite ci unul singur (cu explicatii de marime)
2. In cazul aceluiasi tricou (de mai sus), fiecare marime mai poate avea si culori diferite (Rosu, Albastru, etc...). Se poate folosi "atributul" culoare cu valorile Rosu, sau Albastru sau etc...
3. In cazul unui scaun auto pt copii, acelasi model poate fi cu ISOFIX sau fara. Aici se poate atasa "caracteristica" Sistem de prindere = ISOFIX.

Nu stiu daca exemplele au fost concludente si daca m-am facut inteles!
#24
De toate / Re: Printare documente
August 13, 2013, 06:23:00 PM
Asa este, e mai putin importanta printarea documentelor decat posibilitatea de a importa automat produse in catalog si preluarea automata a facturilor dintr-un format oarecare (txt, csv, xml, etc...)

Ar mai fi o prioritate, dar o sa creez un topic separat ( pentru a nu amesteca printarea documentelor cu altceva)
#25
De toate / Re: Printare documente
August 13, 2013, 02:50:00 PM
Situatia existenta la din ce in ce mai multe firme este urmatoarea:
- un server central ( care poate fi in locatia firmei - HQ, sau un VPS inchiriat - in RO sau alta locatie din EU)
- un depozit central
- 1, 2 sau mai multe puncte de lucru (in acelasi oras sau orase diferite)

In fiecare din aceste locatii se receptioneaza facturi, deci trebuie printate NIR-uri si alte documente.

Care ar fi solutia ca depozitul si punctele de lucru sa printeze aceste documente? ( totul se petrece " over the www" :D)
#26
De toate / Re: Printare documente
August 12, 2013, 11:55:28 PM
Nu am firewall activat pe calculatoare (doar pe router). In varianta de retea locala, functioneaza printarea. Eu incercam " over the www ". De exemplu, daca te conectezi la Demo on-line https://webgest.intelx.ro:8443/webgest/ poti printa documente? Eu asta incerc sa rezolv!
#27
De toate / Printare documente
August 12, 2013, 07:50:12 PM
De cateva zile ma chinui cu printarea documentelor (receptii, facturi, chitante, etc...).
De ce ma chinui? Am instalat webgest pe un vps ( cu Debian 7.0) si am observat cu surprindere ca nu pot selecta nicio imprimanta pentru tiparirea documentelor!

Momentul a coincis si cu reinstalarea sistemului la birou (Ubuntu 13.04) si initial am crezut ca nu functioneaza din cauza ca nu aveam setata nicio imprimanta (logic !!). Am instalat o imprimanta din retea si surpriza...nu o pot selecta in nici un meniu de tiparire documente. Am incercat si de pe calc care avea atasata imprimanta ( cu Win 7) si nici de acolo nu am putut selecta imprimanta. Am incercat si de pe serverul de demo si nici acolo nu functioneaza. Singura modalitate de a putea printa documentele, a fost instalarea locala a serverului (webgest).

Concluzia...nu se poate printa de la distanta, avand webgest-ul instalat pe un vps? Sau ce setari trebuie facute pentru a se putea permite selectia imprimantei locale?

#28
De toate / Rapoarte
August 11, 2013, 01:01:49 PM
La partea de rapoarte am observat ca raportul de TOP (vanzari sau cumparari) nu afiseaza date corect! Singurele rapoarte care calculeaza corect sumele sunt cele de top cumparari/vanzari pe furnizor/client. Restul rapoartelor (selectie pe grupa, subgrupa sau articol)....arata niste sume incredibile.

Este o greseala de programare sau am facut eu ceva setari gresite?
#29
Da, majoritatea furnizorilor folosesc propriile coduri interne, care se regasesc si pe factura. La furnizorii intracomunitari, pe langa codul intern mai exista si EAN si atunci e mai usor de identificat. Este foarte utila implementarea mai multor referinte ale produsului, gen EAN si cod furnizor in cazul in care se rezolva si modulul de "Comenzi Furnizori"

In momentul de fata (cu actualul "sistem de gestiune" - sper ca se intelege de ce sunt ghilimele :D) facem 2 operatiuni:
a) import produse noi in nomenclator ( cu un fisier txt, care contine informatii de cod intern, EAN, denumire, TVA, grupa, subgrupa, etc...), apoi
b) import factura (NIR) (tot fisier txt, cu informatii doar: cod intern, cantitate, pret intrare, pret vanzare cu TVA).
In cazul in care exista produsele in nomenclator, nu facem decat operatia b)
#30
Revenind la subiectul initial al postului - "Import nomenclator produse/Factura din e-mail" nu am reusit operatiunea. Am incercat toate variantele, si nu functioneaza, nici pe sistemul meu si nici pe varianta online-demo. Un mic "howto..." ar fi binevenit !