Main Menu
Menu

Afișare mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.

Afișare mesaje Menu

Mesaje - cios

#1
De toate / Re: Validare D101 cu eroare
Aprilie 24, 2023, 08:16:28 PM
Astăzi a apărut o nouă versiune a D101 de la ANAF, care face mai multe validări și provoacă și în Webgest o eroare legată de data scadenței. S-a corectat și asta și s-a pus la download versiunea 8.8.5.
Următorii utilizatori au mulțumit pentru acest post: dfreddie
#2
De toate / Re: Nr. contract pe factura
Februarie 01, 2023, 01:21:29 PM
Am tot încercat să reproducem situația, dar la noi se aduceau mereu datele contractului în factura vizuală.

Am găsit însă o linie când se poate întâmpla, dar atunci Contractul nici nu apare în lista derulantă de la "Documente de preluat". Noi făceam teste cu contracte de tip service, care au în ultimele versiuni ale aplicației un comportament specific pentru a se putea face facturarea abonamentului periodic, preluând echipamentele și termenele de facturare din anexa (ultimă) la contract de la butonul situat după lista cu contractele clientului ("Preia articol pe baza echipamentului din contract"). Dar s-au omis celelalte tipuri de contracte, și acestea nu mai apar în acea listă derulantă, și de aici rezultatul că nu mai apăreau nici în formatul vizual de factură. S-a corectat pentru următoarea versiune. Probabil că de aici a apărut problema.

Legat de contractele de service, la care s-a lucrat mult în ultima vreme, implementând multe optimizări, inclusiv pe partea de facturare, ar fi bine să încercați (unde aveți cazuri) noile posibilități și să veniți cu feedback.

Următorii utilizatori au mulțumit pentru acest post: dfreddie
#3
De toate / Re: Factura servicii
Ianuarie 31, 2023, 01:21:27 PM
Eroarea apare în cazul când numărul facturii primite conține și alte caractere nenumerice. Din greșeală, în urma unor modificări, el a fost tratat ca numeric și de aici mesajul și eroarea la previzualizarea documentului, chiar dacă el a fost salvat corect în baza de date.

S-a rezolvat pentru următoarea versiune.
Următorii utilizatori au mulțumit pentru acest post: dfreddie
#4
De toate / Re: Tomcat 10.0.27 - Probleme mbx?
Ianuarie 26, 2023, 01:16:47 PM
Versiunile actuale de Webgest sunt compatibile cu Java 8. De la Java 9 s-au schimbat multe lucruri și va trebui la un moment dat făcult saltul, dar ceva mai încolo.

Este limitată utilizarea și la Tomcat, versiunea 9, fiindcă de la 10 s-a trecut la noile versiuni de Java ( > 8).

Așa că încă o vreme rămânem la Tomcat 9.
Următorii utilizatori au mulțumit pentru acest post: dfreddie, bogdy
#5
Anunțuri / Versiunea 8.7.0 / 1
Ianuarie 05, 2023, 06:49:17 PM
Două versiuni lansate aproape deodată, datorită noutăților apărute în ultimul moment la trecerea în noul an. La prima, mai mult pentru partea de salarii, la a doua pentru e_Factura. La amândouă erau necesare modificări în mbx.
Următorii utilizatori au mulțumit pentru acest post: dfreddie
#6
De toate / Re: Recuperare baza de date firma (fara backup)
Decembrie 10, 2022, 04:28:14 PM
Acel backup al bazei de date este arhivat zip? Dacă da, și el este unul complet, din date anterioare manevrei nereușite de update la Wg 8.6, ar trebui să se poată restaura corect din mbx. Dacă nu e arhivat, dă eroare. Oare nu asta e situația?
Următorii utilizatori au mulțumit pentru acest post: dfreddie
#7
Anunțuri / Versiunea 8.4.0
Iunie 24, 2022, 06:53:01 PM
Noutăți mai importante, care au necesitat și update de structură baza de date:
 - e-Factura
 - Tipărire directă
 - Documente service
 - Actualizat webgest_local

Pe lângă posibilitatea de testare la generare și transmitere, acum e-Factura poate fi folosită și "în producție", atât la emitere (Clienți) cât și la primire (Furnizori). Comunicarea cu serverele ANAF are nevoie de token cu certificat digital conectat la calculatorul de pe care se fac operațiile respective. Pentru aceasta, aplicația webgest_local trebuie să fie instalată pe acel calculator și să fie pornită. Procedura este descrisă în fișierul readme.txt din rădăcina aplicației, unde sunt și executabilele pentru start/stop specifice sistemului de operare și protocolului de comunicare (http sau https).

Cu noua versiune de webgest_local este posibil de acum și accesul la imprimantele locale și tipărirea documentelor direct de la butoanele respective din Webgest.

În modulul service au fost adăugate funcționalități și câmpuri noi pentru o administrare mai bună a contractelor, echipamentelor și intervențiilor.
Următorii utilizatori au mulțumit pentru acest post: dfreddie