Versiunea 8.0

Creat de cios, Iulie 27, 2020, 07:07:03 PM

« precedentul - următorul »

cios

O nouă versiune majoră, cu modificări importante pe partea de infrastructură. S-a reorganizat nucleul aplicației (mbx), care conține de acum toată partea de inițializare și administrare generală a aplicațiilor, astfel încât să poată fi folosite fiecare și independent. S-a redus mult conținutul librăriilor, mai ales prin renunțarea la BIRT, folosind alte tehnologii pentru generare pdf și pentru rapoarte în general.

Întregul pachet devine mai suplu, mai ușor de instalat și administrat, cu un consum mai mic de resurse și cu o rulare mai fluentă.

Sunt cuprinse în această versiune de Webgest și multe noutăți sau corecții, cerute pe parcursul lucrului la acest nou proiect, care n-au mai fost implementate în paralel și în versiunea veche.

Spor în toate!
  •  

moldovan.l

Buna ziua,

Multumim pentru noua versiune 8.0.0 am instalat-o chiar in ziua in care a fost disponibila, si multumesc pentru faptul ca s-a tinut cont de feedback-ul trimis in legatura cu anumite modificari de care avem nevoie.

Vin mai jos cu ceea ce am observat punctual ... mai mult chestiuni de gestiune:
1.   In antetul facturii client a aparut adresa web si adresa de e-mail adaugate la "Administrare" – multumim mult.
2.   S-a corectat eroarea survenita in momentul in care un articol a fost redenumit si apoi nu era gasit dupa numele nou in momentul in care se genera o factura client – acum este ok.
3.   In factura client descarcata in format pdf apare acum si codul produsului – super ok
-   Aici daca se poate pe viitor cand se genereaza factura client si se adauga un articol se deschide o noua fereastra "Adaugare articol stoc" primul camp editabil este "Denumire" unde introducem denumirea articolului facturat. Este posibil intr-o versiune viitoare sa fie editabil si campul "Cod" ? Adica in loc sa se introduca articolul dupa nume spre exemplu "Detergent de rufe Ariel manual haine albe ... " sa se introduca codul acestuia spre exemplu 3426 ... ar ajuta sa nu se mai tasteze 30 de caractere fata de 4 sau 5 cat ar putea sa fie codul produsului.
-   Tota aici dupa ce se adauga produsul dorit el apare in cuprinsul facturii ce este in curs de editare dar codul produsului nu apare ... el apare doar pe factura pdf. Practic daca observi in pdf faptul ca ai gresit produsul si iti dai seama dupa cod, trebuie sa te reintorci sa editezi factura. Daca acest cod ar fi vizibil si in fereastra de editare a facturii poate iti dai seama ca ai gresit inainte sa salvezi factura.
4.   Tot la facturi clienti s-a corectat "Vizualizare" -> "Bon descarcare gestiune" acum se descarca in mod correct pdf-ul
5.   La Raporate -> Stocuri -> Stoc momentan doua chestiuni:
a.   Informatia cum este afisata in pdf nu prea este ok sau mai bine spus numarul de caractere alocat pt fiecare coloana ... daca se poate verifica / compara cu versiunea anterioara.
b.   Tot aici s-a adaugat si Codul este ok apare in formatul pdf dar nu apare in csv ... va rog frumos daca se poate adauga si acolo pentru raportari si situatii pe care le facem in excel, editare etc ... chiar daca sunt bifate spre afisare Codul si EAN-ul produsului ele apar in fisierul pdf dar nu apar in csv.

Cam atat deocamdata de la mine.

O zi frumoasa.

Vali.
  •  

moldovan.l

Buna ziua,

Pentru urmatorul up-date va rog frumos dsca se poate descarca Jurnalul pentru vanzari si in format csv. Avem nevoie pentru diferite situatii interne, prelucrari etc.

Multumim anticipat.

O zi buna.

Vali
  •  

cios

O să se țină cont de toate acestea la următoarea versiune. Reintrăm de mâine în brazdă, după o scurtă perioadă de desprindere și hoinărit prin munți.
  •  

moldovan.l

Buna ziua,

Multumesc pt up-date-ul la 8.0.1 am testat functionalitatile aduse suplimentar si ceea ce am rugat daca se poate face ... totul este super ok si folosesc din plin, a rezultat o viteza mai mare in introducerea datelor si selectia articolelor dupa cod, folosesc aceasta metoda ... dupa nume ar putea sa apara confuzii, deci este super ok acum.

Doua mentiuni daca se poate oferi feedback / ajutor:

1.   Am facut transferul de la Ciel la Webgest in data de 1 Iulie 2020 doar partea de stocuri deoarece deocadata folosim doar partea de gestiune. La o verificare zilele trecute am observat faptul ca am uitat sa stornam o factura din luna Iunie, adica pe vremea cand foloseam ciel-ul si intr-adevar la verificarea stocului faptic al produsului in cauza avem stocul faptic mai mare cu 1 bucata vs. stocul scriptic.
Ce am facut intr-o societate de test din Webgest unde ma mai "joc". Am importat in societatea de test din Webgest toata arhiva din societatea reala. Am facut o factura de stoc in dorinta de a storna factura initial facuta in ciel. La articolul in cauza am trecut cu -1buc (minus 1 bucata), discoutul cu "+" (in factura initiala fireste era cu "-") iar chetuielile de transport le-am trecut iar cu "-" (factura initiala cuprinde articolul, discount si ch. de transport). Deci practic a facut o factura storno in "oglinda" cu factura din ciel.
Apoi am verificat stocul scriptic si intr-adevar acesta s-a marit cu 1 bucata pt articolul in cauza. Si valoarea totala a stocului s-a marit exact cu pretul de intrare pt 1 bucata din articolul in cauza.
Intrebare: este corect cum am procedat ? Ar putea sa fie si alte implicatii avand in vedere faptul ca factura initiala s-a facut in ciel si cea storno in Webgest ... cu precizaea importanta cum am spus ca firma care acum face partea de contabilitate preia de la noi justificativele generate de Webgest doar cele in privinta miscarilor de marfa: factura client, bon descarcare de gestiune, jurnal vanzari, jurnal OD, balanta stocuri.

2.   In privinta situatiilor stocurilor. Deocamdata pt luna Iulie am predat catre contabilitate documentul din Webgest – stoc momentan in care apare lista articolelor aflate pe stoc la o anumita data - spre exemplu final de luna. Din discutiile purtate atat pe partea de contabilitate & legislatie au venit cu rugamintea / recomandarea daca se poate genera o balanta de stoc sa reflecte astfel:
-   Stocul initial
-   Total intrari
-   Total iesiri
-   Stocul final
Prcatic este vorba de un template similar cu ceea ce foloseam in Ciel si din discutii ar fi folositor in contextul in care la generarea unui astfel de raport acesta arata imaginea completa in privinta miscarilor si stocului initial & final (intr-o anumita perioada) cu ajutor mai departe in verificarea tot in cadrul lunii / perioadei a receptiilor si vanzarilor totale (fireste folosind preturile de intrare a articolelor).
Va trimit mai jos un print-screen daca este de ajutor cu rugamintea daca se poate la un up-date viitor sa se adauge un astfel de raport la Rapoarte -> Stocuri.

Multumesc mult si astept feedback-ul dvs.

O saptamana cu spor.

Vali
  •  

elis

1. În mod normal o factură storno se face alegând din articolele stoc/valorice facturate către clientul ales. În acest caz, neexistând o astfel de factură emisă din Webgest, varianta descrisă este cea care se poate aplica.

2. Există în `Miscari interne`/`Listare/editare`/`Fisa inventar` un raport care este de fapt o balanță de stocuri. Se poate cere doar pe o lună, cu detalierea intrărilor și ieșirilor (receptii, vanzari, consum,etc.). Nu conține cod și barcode deocamdată (se poate adăuga), iar forma de tipărire ar trebui refăcută.
  •  

moldovan.l

Citat2. Există în `Miscari interne`/`Listare/editare`/`Fisa inventar` un raport care este de fapt o balanță de stocuri. Se poate cere doar pe o lună, cu detalierea intrărilor și ieșirilor (receptii, vanzari, consum,etc.). Nu conține cod și barcode deocamdată (se poate adăuga), iar forma de tipărire ar trebui refăcută.

Da intr-adevar este ok, daca se poate pe viitor asa cum ati precizat adauga codul si EAN-ul iar documentul daca se poate descarca in format pdf si csv

Multumesc foarte mult.

O zi cu spor.

Vali.
  •  

moldovan.l

Buna ziua,

Am facut up-date la 8.0.2 totul a decurs ok.

Lista de inventor foarte utila, scuze pentru faptul ca mai vin cu 3 mentiuni aici, pentru ajutor intr-o analiza de stocuri / vanzari / aprovizionare
1.   Daca este posibil ca la perioada aceasta sa se poata alege ca si interval nu doar luna calendaristica asa cum este acum. (spre exemplu 21 Mai 2005 -> 8 Octombrie 2018 etc ...)
2.   Daca se poate adauga o bifa pentru "Toate articolele". Deocamdata apar doar articolele au stoc la inceput de luna > 0. Din pacate nu mai vedem articolele care au stoc =0 si ar fi de ajutor in momentul in care trebuie sa facem o analiza de reaprovizionare.
3.   Tot aici daca se poate pune bifa si pentru Furnizor, Grupa, Sub grupa

Fireste toate descarcate in format pdf si csv.

Multumesc anticipat pentru suport si intelegere.

Cele bune !

Vali.
  •  

cios

Lista inventar nu-i prea potrivită pentru analiza de stocuri / vanzari / aprovizionare. Ea este destinată pentru altceva și nu merită complicată pentru aceste scopuri.

Deocamdată ar trebui încercată varianta "Stoc și rulaje pe perioadă" (în selectbox-ul "Tip raport") din Rapoarte / Stocuri / Stoc la o anumită dată. Cred că s-a mai discutat despre ea, dar din acest fir s-ar înțelege că n-a fost luată în calcul. Acolo ar fi nevoie în plus de salvare csv.

Dacă e cazul, se pot crea alte rapoarte specifice respectivelor necesități: liste de aprovizionare după stoc minim, export/import PS sau alte aplicații etc.
  •  

cios

În nou lansata versiune (8.0.3) s-a atins și raportul în discuție: "Stoc și rulaje pe perioadă". De văzut cât corespunde.
  •  

moldovan.l

Buna ziua,

am instalat noua versiune 8.0.3 si pot spune ca "Stoc și rulaje pe perioadă" este perfect pentru o analiza minora in privinta stocurilor / estimare aprovizionare, informatia este ok asa cum ne-am dorit cu stocuri initiale, rulaje si stoc final (valoric si cantitativ).

CSV-ul este foarte util deoarece putem sa-l prelucram in alte doc. excel, pdf-ul este si el util ... am bifat optiunea landscape dar nu prea se incadreaza in pagina ... va trimit documentul pdf sa aruncati o privire ... oricum pdf-ul nu este critic, csv-ul este baza pentru acest raport ... :-)

Multumesc foarte mult pt ajutor.

Cu respect,

Vali.
  •  

elis

Legat de formatul PDF, se pare că nu s-au încărcat în browser noile modificări. Trebuie dat reload pe pagină, eventual șters și cache-ul browser-ului .
  •  

moldovan.l

Buna ziua,
-   Da intr-adevar in privinta pdf-ului era o problema locala de cache, este ok acum.

Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un sfat : avem deocamdata lunar aproximativ 100 de clienti, persoane fizice 90% si juridice restul de 10% din comertul on-line si in consecinta generam tot atatea facturi fiscale clienti intr-o luna ... probabil in urmatorul an numarul va creste. Facturile fiscale le introducem in colet in momentul cand coletul pleaca de la noi catre client.

Aproximativ 10% dintre colete se intorc inapoi, clientul nu mai ridica coletul sau nu mai raspunde curierului etc ... si in consecita acesta se intoarce la noi iar fireste noi trebuie sa stornam factura fiscal ... de aici rezulta o munca in plus si generare de documente contabile. Anul viitor crescand numarul de clienti (numeric) fireste ne asteptam ca proportia coletelor neridicate sa se pastreze sau chiar sa creasca putin si la fel facturile storno pe care trebuie sa le generam.

Intrebare: nu ar fi mai bina sa generam pt toti clientii la plasarea comenzilor doar facturi proforme si sa le introducem in colete si sa emitem facturile fiscale doar dupa ce primim confirmarea de la curier ca respectivul colet a fost predate catre client si banii ramburs au fost incasati, urmand sa trimitem factura fiscala prin e-mail ?
In acest fel am elimina facturile storno si aceasta munca.

Se potae face astfel in Webgest ?

Multumesc anticipat pt feedback.

Cu respect,

Vali.
  •  

cios

N-aș putea face o recomandare oficială pentru modul de lucru. Or fi multe variante.

Dar ar merita abordată problema mai larg, și mai adânc! Ar trebui început cu preluarea comenzilor. Am înțeles că ele vin și din propriul magazin PS, și de la terți. Sub ce format vin și cum pot fi preluate?

Ar trebui aduse toate la același numitor și înregistrate în baza de date (locul este pregătit). Pe baza comenzilor se pot genera ori proforme, ori facturi normale, ori avize. Pentru cazurile descrise, probabil ar fi cele mai potrivite proformele, în măsura în care ar fi acceptate și pe post de aviz de însoțire.

Transformarea proformelor în facturi trebuie automatizată, ca de altfel marea majoritate a înregistrărilor de pe tot lanțul, până la scăderea stocului și încasarea banilor. Pentru asta trebuie găsite anumite evenimente care să declanșeze înregistrările automat în aplicație, în funcție de ce oferă magazinele online și curierii.

Hai să începem cu ceva modele de comenzi. Primul pas ar fi rezolvarea preluării datelor din ele și transformarea în facturi/avize. Apoi studiată posibilitatea interacțiunii automate cu magazine, curieri, bănci.
  •  

moldovan.l

Buna ziua,

in legatura cu factura proforma:
- am adaugat o serie de test
- am incercat sa generez o factura proforma. In tabul Clienti -> Proforma apar 2 optiuni astfel 1) Fara urmarire stoc si 2) Cu urmarire stoc, dar doar optiunea 1) este activa

Va rog frumos daca puteti sa-mi explicati cele doua optiuni si cum se activeaza optiunea 2) Cu urmarire stoc.

Print screen atasat.

Multumesc anticipat.

O zi buna.

Vali.
  •