Author Topic: preluare produse si stocuri  (Read 1696 times)

elis

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 170
    • View Profile
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #60 on: June 15, 2020, 07:31:56 AM »
După importarea datelor din fișierul ales (înainte de salvarea recepției) se văd în interfață articolele de importat ?

Am reîncercat importul dintr-un fișier de probă ( cu numele `(01) 6 Ian 2020 Balanta stocuri.csv`) și totul a funcționat corect. După import am văzut articolele în corpul recepției și salvarea s-a făcut fără eroare.

S-a schimbat ceva în structura datelor din fișierul exportat de Ciel?

moldovan.l

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #61 on: June 15, 2020, 08:47:37 PM »
Buna ziua,

mai jos print-sceen ... este tot ce se vede dupa apasarea butonului "Salveaza receptia"

Mai departe nu pot trece.

In privinta CIEL nu s-a schimbat nimic.

Multumesc anticipat.

Valentin







elis

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 170
    • View Profile
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #62 on: June 16, 2020, 08:45:37 AM »
Problema este generată de câmpurile numerice peste 1000, unde apare delimitatorul de mii ( virgula).
Dacă se poate exporta csv-ul fără acest delimitator se poate trece mai departe, fără versiune nouă de Webgest.

elis

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 170
    • View Profile
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #63 on: June 24, 2020, 09:10:51 AM »
Am încercat și cu ultimul fișier de test (cu doar două articole) și totul e OK.

Din printscreen se observă că la salvarea recepției nu există articole importate. Când se apasă pe butonul `Salvează recepția` trebuie să se vadă articolele recepției (adăugate manual sau importate din fișier în cazul de față).

După alegerea fișierului de import și al formatului există butonul `OK` de activare a preluarii datelor din fișier în recepție (ca și butonul `Adaugă` la articolele de tip stoc sau valoric ). Poate se sare peste apăsarea acestui buton?

Problema cu delimitatorul de mii rămâne valabilă până la următoarea versiune.
« Last Edit: June 24, 2020, 09:14:07 AM by elis »

moldovan.l

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #64 on: June 24, 2020, 12:43:57 PM »
Buna ziua,

multumesc pt explicatii. Am reluat tot procesul de la capat inclusiv salvare din LibreOffice conform cu explicatiile primite in privinta articolului cu virgula ca si despartilor in privinta miilor.
Totusi ... :-) asa cum ati mentionat inainte de apasarea butonului "Salveaza receptie" daca apas butonul "ok" dupa alegerea fisierului csv de importat apare eroarea de mai jos ... nu pot sa pun o poza mai mare deoarece este o limitarea aici in privinta kb ... sper sa fie de ajutor chiar si asa.

Oare ce ar putea fi ?

Multumesc anticipat.

O zi buna.

Valentin.

elis

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 170
    • View Profile
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #65 on: June 24, 2020, 01:03:11 PM »
Asta ar înseamna că în fișier apar valori numerice care conțin virgulă (mai mari de 999 cu virgulă ca și delimitator de mii).

moldovan.l

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #66 on: June 24, 2020, 08:53:58 PM »
Buna ziua,
Am reusit  ;D … era o chestiune tehnica minora in sensul in care inainte de a salva fisierul csv cu LibreOffice, am dat format la celula in cauza si am debifat optiunea de a delimita miile prin virgula … chestiune pe care initial am crezut ca LibreOffice face acest lucru implicit la salvarea fisierului.
Acum un alt hop … cand incer “Salveaza receptia” apare eroarea de mai jos … eventual mai trimit printsceen-uri cu inceputul si finalul receptiei in cazul in care va sunt de folos pt identificarea problemei.

Multumesc anticipat pentru ajutor.

Valentin.

moldovan.l

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #67 on: June 24, 2020, 08:57:30 PM »
inceput receptie

moldovan.l

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #68 on: June 24, 2020, 08:58:35 PM »
partea de jos a receptiei

elis

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 170
    • View Profile
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #69 on: June 25, 2020, 08:08:31 AM »
Loguri mai detaliate se găsesc în folderul logs de sub tomcat (dacă s-a instalat Webgest prin installer atunci tomcat este sub folderul Webgest, implicit in user  home).

Trimiteți toate fisierele cu data de ieri, arhivate (de preferat prin mail, aceeași adresă ca și fișierele de import).

elis

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 170
    • View Profile
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #70 on: June 25, 2020, 11:34:13 AM »
Eroarea este  legată tot de delimitatorul de mii la valori numerice. Puteți trimite (prin mail) exact fișierul încercat (sau unul simplificat cu care obțineți aceeași eroare)?

cios

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 630
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #71 on: June 26, 2020, 09:22:38 AM »
La noi, datele primite se încarcă și se salvează corect. Acum se pare că e o problemă de setare în sistemul de operare. Nu cumva a fost instalat sistemul în limba română, cu configurările de formatare a numerelor cu virgulă la zecimale? De încercat, dacă este așa, schimbarea pe punct (.).

Un indiciu că ar putea să fie asta cauza este printscreen-ul în care apare virgula în formul de adăugare articol ca despărțitor de zecimale la toate câmpurile numerice.

cios

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 630
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #72 on: June 26, 2020, 11:36:27 AM »
Între timp s-au făcut modificări în cod pentru a trata astfel de situații cu formate numerice nonstandard, atât la partea de import din fișier cât și la salvare document.

Este disponibilă la download o nouă versiune (7.10.7) care cuprinde și aceste modificări. Acum ar trebui să se facă ok preluarea și din formatul csv inițial.

moldovan.l

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #73 on: June 28, 2020, 01:21:25 PM »
Buna ziua,

Merge super dupa up-date la 7.10.7 am salvat receptia cu success, asta inseamna ca avand stocul transferat din ciel voi putea trece la Webgest incepand cu 1 Iulie.
Acum as avea doua intrebari astfel:

1.   In legatura cu evaluarea produselor / stocurilor: in privinta Administrare -> Alte date -> Gestiuni la Tip gestiune am lasat ceea ce este implicit si anume DP (Depozit en gros) … asa am si in Ciel (gestiunea de tip en-gros de la inceput am mers pe aceasta varianta). Conform cu receptia salvata (si descarcata in format pdf) stocul preluat este in valoare de 56.140,99 lei la pret de livrare fara TVA, valoare corecta avad in veder stocul din ciel de 56.140,57 (probabil diferenta vine din rotunjiri).
Dar daca ma duc la Rapoarte -> Stocuri -> Stoc momentan imi afiseaza evaluarea stocului la pret cu amanuntul si valoarea cu tva este de 90,190.71 ceea ce inseamna stocul importat din ciel in valoare de 56,140,57 plus adaosul de 35% in valoare de 19,649.52 * TVA (19%) = 90,190.71 lei.
Daca in setarea initiala a gestiunii am ales de tip DP, nu ar trebui ca toate rapoartele sa tina cont de pretul de achizitie ? Eu doresc o gestiune de tip DP si evaluarea produselor, stocurilor etc la pretul de achizitie. Cum se poate face acest lucru?

2.   Avand in vedere faptul ca fisierul impotat din ciel contine articole in care intrarea = iesirea (atat cantitativ cat si valoric fireste) iar articolul respectiv are acum stocul = 0 miscarile respective se mai regasesc undeva intr-un raport ? M-ar interesa daca pot genera un document / raport apropiat ca cel din ciel care sa contina informatii legate de (vedeti fisierele excel trimise prin e-mail):
-   Stoc initia cantitate si valoare la pret de achizitie
-   Total intrari cantitate si valoare la pret de achizitie
-   Total iesiri cantitate si valoare la pret de achizitie
-   Stoc final cantitate si valoare la pret de achizitie
Intr-adevar la Rapoarte -> Stocuri -> Stoc momentan este utila dar listeaza doar articolele cu stoc, nu afiseaza miscarile, nu afiseaza articolele cu stoc=0. In plus ar fi dragut sa afiseze codul de bare daca acesta este intodus si codul avand in vedere ca acest cod preluat ok in “Lista articole catalog” reprezinta in Prestashop ID-ul articolului din PS si folosesc in excel vlookup pentru comparatia intre PrestaShop si Gestiune in privinta stocurilor.
Gruparea intr-un fel a acestor informatii (tip balanta / gestiune ciel) ne-ar fi utila in analizele de vanzari, previziuni etc cum spun inclusiv pt articolele aflate in prezent cu stoc=0.

In rest abia astept sa lucrez in mod current cu Webgest si probabil in continuare voi veni cu intrebari mai mult cu aspect contabil / gestiune avand in vedere ca partea tehnica functioneaza acum foarte bine :-)

Multumesc mult pt ajutorul acordat pe parcursul acestei tranzitii.

Cu respect,

Valentin.

cios

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 630
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #74 on: June 29, 2020, 01:10:41 PM »
1. La raportul respectiv se pot seta o grămadă de parametri, inclusiv pentru  Informații afișate. Bifând Preț furnizor, o să apară și coloanele cu preț și valoare de intrare. La o adică s-ar putea adăuga în acea listă lungă de bife și una pentru preț vânzare/amănunt (nu trebuie înțeles neapărat ca fiind pentru gestiune amănunt, ci doar ca preț de vânzare stabilit în momentul recepției), dacă nu se vrea să fie afișat.


2. Despre importul mișcărilor anterioare parcă s-a mai vorbit. E o treabă laborioasă și ar trebui pornit din altă parte, nu de la recepție. Trebuie cântărit în ce măsură se justifică efortul, comparat cu avantajele obținute.

Un raport stil balanță se poate obține din celălalt meniu - "Stoc și rulaje pe perioadă". Aici se afișează și codul, iar pentru versiunea următoare s-a introdus și Cod de bare.