Author Topic: preluare produse si stocuri  (Read 2458 times)

moldovan.l

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 51
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #30 on: February 16, 2020, 04:06:22 PM »
Buna ziua,

intre timp nu mai am VPS-ul pe care rula Webgest-ul deci trebuie sa o iau mai de jos de la sistemul de operare 
Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu o recomandare in privinta alegerii unui SO Linux. Nu am mai lucrat cu Linux pana in prezent nu stiu cam ce sa aleg pentru stadiul meu de incepator. 
Multumesc mult pentru ajutor.
Cele bune !

Vali.

dfreddie

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 312
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #31 on: February 20, 2020, 08:36:37 PM »
Eu as recomanda Ubuntu 18.04 server sau CentOS 8!
Not too bad for a blind man ...

vios

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 158
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #32 on: February 21, 2020, 09:06:54 AM »
Eu as recomanda Fedora, ajuns acum la versiunea Fedora Core 31 .
https://getfedora.org/
Folosesc Fedora inca de la versiunea, Fedora Core 1 ( 2003-2004 )
Sunt multumit si e destul de satbil .
Folosesc si semnatura electronica pentru declaratii .

moldovan.l

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 51
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #33 on: May 01, 2020, 01:49:27 PM »
Buna ziua,

multumesc pt ajutor, am reusit sa instalez astfel:
Fedora 32 (up-grade azi de la Fedora 31)
MariaDB 10.4
openjdk version 14

Am dezarhivat webgest.zip. (varianta all-inclusive :-)

Intrebare 1: Directorul "webgest_inst" unde trebuie copiat pe masina linux ? (eu accesez masina linux prin sftp sau acces root de la un laptop win10, print-screen atasat)
Intrebare 2: Am observat in directorul "webgest_inst" fisierul "instalare.html" ... este nevoie pe masina linux si de Apache ?

Multumesc anticipat pentru ajutor.

O zi frumoasa.

Valentin.

moldovan.l

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 51
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #34 on: May 01, 2020, 02:46:05 PM »
... si apoi continui instalarea din masina win10 ? prin browser ?
cum trebuie sa arate calea ?
https://localhost/ ... /instalare.html ?

Multumesc anticipat.

Liviu

cios

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 637
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #35 on: May 01, 2020, 03:52:36 PM »
Fișierul "instalare.html" conține doar informații despre instalare. Trebuie deschis numai pentru a fi citit, cu orice browser. Nu-i nevoie de Apache...

Folderul "webgest_inst" se poate pune oriunde pe sistem. După pornirea install.sh (pe Linux), procesul de instalare oferă posibilitatea de alegere a locației de instalare a aplicației. Recomandat /home/user sau /opt (cu drepturi corespunzătoare).

Accesul la aplicație din browser se face la "IP:8080/webgest".

Revenind mai la început: de ce-i musai de lucrat prin ftp? Acel Fedora nu are și interfațâ grafică?

vios

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 158
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #36 on: May 01, 2020, 04:37:01 PM »
Ați instalar versiunea Fedora 32 Server ?
Pentru a lucra mai usor si a beneficia de toate functiile unui Desktop, as sugera sa instalati o versiune grafica :
https://spins.fedoraproject.org/
Am folosit multa vreme KDE, iar de ceva timp am trecut pe MATE :
https://spins.fedoraproject.org/en/mate-compiz/
« Last Edit: May 01, 2020, 04:39:08 PM by vios »

moldovan.l

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 51
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #37 on: May 01, 2020, 11:15:39 PM »
Buna ziua,

multumesc pentru raspuns.

Cand am inceput instalarea Fedora server 31 (ieri am facut si up-grade la 32) cum spun in https://getfedora.org/ sunt 2 optiuni: workstation si server.
Am optat pt varianta server deoarece am instalat pe un calculator dedicat ... acolo nu mai este alt SO. Practic este un sitem de tip desktop, un Athlon II cred ca are cam 10 ani, un dual-core cu 2 GB RAM ... care acum l-am scos de la naftalina :-) ... dar cred ca este numai bun pentru un server linux azi :-)
Asa ca am formatat hdd-ul iar Fedora server este pe curat.

Ce cred este faptul ca Fedora Server nu a venit cu GUI ... pe parcursul instalarii nu m-a intrebat sau nu am vazut ceva in acest sens. Oricum nu m-a deranjat deoarece acum am gasit https://cockpit-project.org/ care asta a venit la pachet pe parcursul instalarii ... doar a trebuit accesat la "https://192.168.2.45:9090/system"

Acum sa mai pun GUI pe Fedora server in contextul in care ramane sa-l folosesc ca si server (nu ca si desktop) nu stiu la ce m-ar mai ajuta ... sincer nici nu vreau sa le incurc.

Vreau sa accesez Webgest-ul de la laptop-ul personal prin LAN.

Acum
- partea buna este ca din consola instalarea s-a terminat cu mesajul de succes
- partea mai putin buna este ca din browser de pe laptop prin LAN nu ajung la aplicatie conform cu adresa specificata de dvs mai jos.

Va trimit un fisier *.pptx cu cateva printscreen-uri facute pe parcursul instalarii ... poate reusiti sa intelegeti ceea ce se intampla si de ce nu reusesc sa ajung prin LAN pe server la Webgesrt cu toate ca serverul este vizibil prn Cockpit cum am spus la adresa "https://192.168.2.45:9090/system"

Multumesc si astept feedback-ul dvs.

O seara placuta.

Valentin.

cios

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 637
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #38 on: May 02, 2020, 08:58:50 AM »
Am înțeles acum situația. E o cale mai grea asta, cu multe comenzi din terminal, dar poate fi și un bun exercițiu lucrul fără interfață grafică. Cândva, la o adică, se poate adăuga și un desktop environment pe acel sistem. Și eu recomand mate, care are o interfață simplă și care se mișcă foarte bine. Cu puțină obișnuință, o să rezulte o experiență plăcută pentru lucrul de zi cu zi, o interacțiune mai clară și mai eficientă decât în Win.

Problema la care ai ajuns acum e cauzată (cel mai probabil) de faptul că nu e deschis portul 8080 pe acel sistem. Poți verific asta cu comanda:

Code: [Select]
sudo firewall-cmd --list-ports
Iar pentru a-l deschide:

Code: [Select]
sudo firewall-cmd --add-port=8080/tcp --permanent
« Last Edit: May 02, 2020, 09:36:30 AM by cios »

moldovan.l

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 51
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #39 on: May 02, 2020, 01:01:43 PM »
Buna ziua,

[root@localhost ~]# sudo firewall-cmd --list-ports
8080/tcp

[root@localhost ~]# sudo firewall-cmd --list-all
FedoraServer (active)
  target: default
  icmp-block-inversion: no
  interfaces: enp2s0
  sources:
  services: cockpit dhcpv6-client ssh
  ports: 8080/tcp
  protocols:
  masquerade: no
  forward-ports:
  source-ports:
  icmp-blocks:
  rich rules:

pare a fi ok ... totusi nu merge inca ...

Putin ajutor.

Multumesc anticipat.

O zi buna.

Valentin.






moldovan.l

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 51
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #40 on: May 02, 2020, 01:03:34 PM »
[root@localhost ~]# sudo firewall-cmd --add-port=8080/tcp --permanent
Warning: ALREADY_ENABLED: 8080:tcp
success
[root@localhost ~]#

cios

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 637
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #41 on: May 02, 2020, 01:38:07 PM »
Interesant cum de nu apare în listă și portul 9090 folosit de cockpit, odată ce acesta merge! La ping pe 192.168.2.45 răspunde?

cios

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 637
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #42 on: May 02, 2020, 01:44:00 PM »
Dar Tomcat a fost pornit ( /bin/startup.sh) ?!

moldovan.l

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 51
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #43 on: May 02, 2020, 02:04:04 PM »
Da .... Nu, nu era pornit ... :-)

[root@localhost bin]# pwd
/home/xxxxx/Webgest/tomcat/bin
[root@localhost bin]# ls
bootstrap.jar  catalina-tasks.xml  commons-daemon.jar            configtest.sh  digest.sh     setclasspath.bat  shutdown.sh  tomcat-juli.jar       tool-wrapper.sh
catalina.bat   ciphers.bat         commons-daemon-native.tar.gz  daemon.sh      makebase.bat  setclasspath.sh   startup.bat  tomcat-native.tar.gz  version.bat
catalina.sh    ciphers.sh          configtest.bat                digest.bat     makebase.sh   shutdown.bat      startup.sh   tool-wrapper.bat      version.sh
[root@localhost bin]# ./startup.sh
Using CATALINA_BASE:   /home/xxxx/Webgest/tomcat
Using CATALINA_HOME:   /home/xxxxx/Webgest/tomcat
Using CATALINA_TMPDIR: /home/xxxx/Webgest/tomcat/temp
Using JRE_HOME:        /usr
Using CLASSPATH:       /home/xxxxx/Webgest/tomcat/bin/bootstrap.jar:/home/xxxxx/Webgest/tomcat/bin/tomcat-juli.jar
Tomcat started.
[root@localhost bin]#

uf ... no fost usor :-))) ...

moldovan.l

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 51
    • View Profile
    • Email
Re: preluare produse si stocuri
« Reply #44 on: May 02, 2020, 02:07:59 PM »
mergem mai deparce acum ... :-)