Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - cios

Pages: [1] 2 3 ... 43
1
Anunțuri / Re: Versiunea 8.0
« on: August 10, 2020, 12:50:17 PM »
O să se țină cont de toate acestea la următoarea versiune. Reintrăm de mâine în brazdă, după o scurtă perioadă de desprindere și hoinărit prin munți.

2
Anunțuri / Versiunea 8.0
« on: July 27, 2020, 04:07:03 PM »
O nouă versiune majoră, cu modificări importante pe partea de infrastructură. S-a reorganizat nucleul aplicației (mbx), care conține de acum toată partea de inițializare și administrare generală a aplicațiilor, astfel încât să poată fi folosite fiecare și independent. S-a redus mult conținutul librăriilor, mai ales prin renunțarea la BIRT, folosind alte tehnologii pentru generare pdf și pentru rapoarte în general.

Întregul pachet devine mai suplu, mai ușor de instalat și administrat, cu un consum mai mic de resurse și cu o rulare mai fluentă.

Sunt cuprinse în această versiune de Webgest și multe noutăți sau corecții, cerute pe parcursul lucrului la acest nou proiect, care n-au mai fost implementate în paralel și în versiunea veche.

Spor în toate!

3
Începători / Re: preluare produse si stocuri
« on: July 22, 2020, 11:58:49 AM »
Documentul atașat ca exemplu de factură simplificată este de fapt un bon fiscal obișnuit, personalizat de emițător prin adăugarea în antet a titlului de "FACTURA SIMPLIFICATA" și numelui clientului.

Quote
Din ceea ce stiu un bon fiscal nu contine informatii la nivel de clinet (Nume firma & CUI / Nume persoana fizica) vs. factura simplificata.

Ba poate să conțină. Acel bon intră automat în categoria de factură simplificată prin faptul că are înregistrat codul fiscal al clientului, informație ce va ajunge și în rapoartele pentru ANAF.

Quote
In cazul in care am putea lista & descarca pdf prin casa de marcat factura simplificata firma de contabilitate nu ar mai fi nevoita sa opereze 100 de facturi clienti ci o singura operatie pe baza Z-ului de la final de zi rezultand astfel o reducere enorma de timp de munca in privinta operarii contabile.
 

Văzută din avion pare o soluție simplă, dar nu prea are acoperire, nici logică. Nu se poate genera pdf din casa de marcat (modelele noi printează doar pe hârtia destinată clientului și păstrează în memoria fiscală o copie a bonului) și nici nu se justifică încărcarea raportului Z cu sume care de fapt nu sunt încasate cash.

 
Quote
Factura simplificata este nevoie si in format electronic deaoerece trebuie transmisa catre client prin e-mail sau incarcata in contul acestuia de utilizator in diferitele platforme on-line (eMag, CEL.RO site propriu etc …)
 

Factura în general este un document care generează o obligație de plată pentru cel care achiziționează bunuri sau servicii. În acest sens nu există diferență între factura normală și cea simplificată, generează aceeași obligație de plată, care va fi stinsă cu alt document (de încasare a sumei de către furnizor).

Odată ce firma emite în mod curent facturi normale, nu prea există motive să emită și simplificate. Oricum, nu este obligatoriu.

Simplificarea vine doar atunci când s-ar folosi alte dispozitive hard pentru generarea unui format mai simplu de factură sau când se pot cumula cele două componente: obligația de plată și încasarea - cum este cazul bonului fiscal.

După părerea mea, factura simplificată nu rezolvă problema, iar soluții de optimizare trebuie găsite în altă parte. Primul punct ar fi fluxul documentelor în interacțiunea cu firmele de curierat, cu magazinele partenere și cu banca/băncile. Dacă de la aceștia vin informații bine structurate, cu legături clar identificate între comenzi, facturi și încasări, sunt șanse să se creeze un mecanism de automatizare a preluării și repartizării sumelor pe clienți și facturi.
Al doilea punct ar fi legat de firma de contablitate. Chiar dacă e pentru o perioadă de tranziție, ce formate de date ar fi utile petru ei pentru preluare în locul introducerii manuale de la zero pe baza documentelor pe hârtie? Ce program folosesc?

4
Începători / Re: preluare produse si stocuri
« on: July 21, 2020, 09:19:50 AM »
Quote
Detinem o casa de marcat Datecs DP-150 cumparata in data de 12 Noiembrie 2018.

Am avut o discutie mai veche dar nu mai tin exact minte … va rog frumos sa-mi spuneti ce soft mai este nevoie sa cumpar pentru a folosi aceasta casa de marcat pe post de imprimanta fiscala sa pot printa bonuri fisacale, facturi simplificate din Webgest (eventual link catre softul respectiv).

Pentru modelele de Datecs cu jurnal electronic, inclusiv DP150, driverul de comunicare este inclus în webgest_local. Trebuie doar achiziționată licența de la https://www.dxprint.ro/ . Licența se poate încărca direct din interfața de administrare AMEF din modulul ECR-POS.

Quote
Bonurile fiscale din Webgest si facturile simplificate pot fi descarcate si in format pdf astel incat sa le putem trimite si in format electronic ?

Format de factură simplificată nu există, deocamdată, implementat. Este chiar necesar în activitatea respectivă?
Bonul fiscal cu rol de factură simplificată (conținând și codul fiscal al cumpărătorului) se poate emite ușor și se înregistrează ca atare în D394. Iar acesta se transmite în original cumpărătorului, nu-i cazul de pdf.

Bonul fiscal poate juca un rol dublu, și de factură și de chitanță. În cazul când este emis pentru încasare facturi, el este înregistrat doar cu acest rol. Când bonul este emis direct pentru vânzare produse sau servicii, el ține și loc de factură.

5
Începători / Re: preluare produse si stocuri
« on: July 09, 2020, 12:35:00 PM »
Quote

Eroarea la Bon descarcare gestiune n-am putut-o reproduce, nici pe datele primite. Dacă persistă, trimiteți-ne fișierul de log-uri (catalina.out). Oricum, acest document nu are legătură cu notele contabile, ci e util doar pentru magazioner.


Am primit logurile și s-a identificat problema, cauzată de situația cu mai multe tipuri de conturi pe aceeași factură, linie pe care nu s-a mai testat după unele modificări în cod. S-a rezolvat pentru următoarea versiune.

6
Începători / Re: preluare produse si stocuri
« on: July 08, 2020, 10:09:47 AM »
Generarea automată a notelor contabile se poate face de oricâte ori, pe lunile care nu sunt închise. Procesul cotrobăie în toate documentele înregistrate pe acea lună și repartizează sumele după conturile stabilite la introducerea documentelor. De aceea nu este nevoie de nicio operație de validare sau generare note contabile la momentul salvării documentului.

Asta explicam și mai sus în paragraful:
Quote
Legat de vizualizarea notelor contabile și imediat după salvarea documentului, avem notată în to do list și implementarea acestei posibilități. Dar asta ar fi doar o verificare a modului în care se vor repartiza sumele pe conturi și nu de generare/inserare în baza de date a respectivelor note. Această operație se reface oricum, de fiecare dată, pentru toate documentele, din modulul de contabilitate la acțiunea de Generare automată NC.

Deci, se va putea implementa, într-o versiune viitoare, vizualizarea notelor contabile ce rezultă din acel document, la un buton din pagina de preview a lui, dar asta nu înseamnă și înregistrarea lor în baza de date în acel moment. Partea de generare a notelor - salvarea în baza de date - rămâne la butonul din registrul jurnal, tocmai pentru a nu fi necesară operația de fiecare dată la introducerea oricărui document - lucru pentru care am optat la alegerea acestei variante.

În modul în care lucrați acum, la ce este necesară această generare/vizualizare?

7
Începători / Re: preluare produse si stocuri
« on: July 06, 2020, 11:46:58 AM »
Generarea și vizualizarea notelor contabile se face din Contabilitate > Situații finale > Registru jurnal > Generare automată NC. De acolo pot fi urmărite în cascadă până la nivel de document primar.

Legat de vizualizarea notelor contabile și imediat după salvarea documentului, avem notată în to do list și implementarea acestei posibilități. Dar asta ar fi doar o verificare a modului în care se vor repartiza sumele pe conturi și nu de generare/inserare în baza de date a respectivelor note. Această operație se reface oricum, de fiecare dată, pentru toate documentele, din modulul de contabilitate la acțiunea de Generare automată NC.

Eroarea la Bon descarcare gestiune n-am putut-o reproduce, nici pe datele primite. Dacă persistă, trimiteți-ne fișierul de log-uri (catalina.out). Oricum, acest document nu are legătură cu notele contabile, ci e util doar pentru magazioner.

O să ținem cont la următoarea versiune și de observațiile primite pe mail.

8
Începători / Re: preluare produse si stocuri
« on: June 29, 2020, 01:10:41 PM »
1. La raportul respectiv se pot seta o grămadă de parametri, inclusiv pentru  Informații afișate. Bifând Preț furnizor, o să apară și coloanele cu preț și valoare de intrare. La o adică s-ar putea adăuga în acea listă lungă de bife și una pentru preț vânzare/amănunt (nu trebuie înțeles neapărat ca fiind pentru gestiune amănunt, ci doar ca preț de vânzare stabilit în momentul recepției), dacă nu se vrea să fie afișat.


2. Despre importul mișcărilor anterioare parcă s-a mai vorbit. E o treabă laborioasă și ar trebui pornit din altă parte, nu de la recepție. Trebuie cântărit în ce măsură se justifică efortul, comparat cu avantajele obținute.

Un raport stil balanță se poate obține din celălalt meniu - "Stoc și rulaje pe perioadă". Aici se afișează și codul, iar pentru versiunea următoare s-a introdus și Cod de bare.

9
Începători / Re: preluare produse si stocuri
« on: June 26, 2020, 11:36:27 AM »
Între timp s-au făcut modificări în cod pentru a trata astfel de situații cu formate numerice nonstandard, atât la partea de import din fișier cât și la salvare document.

Este disponibilă la download o nouă versiune (7.10.7) care cuprinde și aceste modificări. Acum ar trebui să se facă ok preluarea și din formatul csv inițial.

10
Începători / Re: preluare produse si stocuri
« on: June 26, 2020, 09:22:38 AM »
La noi, datele primite se încarcă și se salvează corect. Acum se pare că e o problemă de setare în sistemul de operare. Nu cumva a fost instalat sistemul în limba română, cu configurările de formatare a numerelor cu virgulă la zecimale? De încercat, dacă este așa, schimbarea pe punct (.).

Un indiciu că ar putea să fie asta cauza este printscreen-ul în care apare virgula în formul de adăugare articol ca despărțitor de zecimale la toate câmpurile numerice.

11
De făcut de acum înainte / Re: Registru Intrari Iesiri
« on: May 22, 2020, 07:15:33 AM »
Sigur că se poate, dar ar trebui discutat despre modul de implementare: unde să fie poziționat (în ce meniu), ce date să fie preluate automat din alte documente ce se introduc în aplicație (ex. contracte, adeverințe salariați etc), cum să se asigure ordinea cronologică...?

A mai fost luată în calcul ideea unui fel de Registratură. Chiar dacă se începe cu ceva simplu, așteptăm propuneri de soluții la punctele de mai sus.

12
Începători / Re: preluare produse si stocuri
« on: May 03, 2020, 01:56:11 PM »
Noa, că n-o fost ușor, da' până la urmă nici tare tare greu!

Succes pe mai departe!

13
Începători / Re: preluare produse si stocuri
« on: May 02, 2020, 02:29:36 PM »
Dacă n-a fost setată parola pentru root trebuie procedat de felul:

https://www.tecmint.com/change-mysql-mariadb-root-password/

14
Începători / Re: preluare produse si stocuri
« on: May 02, 2020, 02:14:15 PM »
Quote
uf ... no fost usor :-))) ...

Oho, de-acuma-ncepe greul !

Prima condiție pentru setup este să fie setată parola de root la mysql/maria. Implicit vine goală.

15
Începători / Re: preluare produse si stocuri
« on: May 02, 2020, 01:44:00 PM »
Dar Tomcat a fost pornit ( /bin/startup.sh) ?!

Pages: [1] 2 3 ... 43